Vuurwerk-oproep burgemeester verdeelt Urk

URK
Urkers zijn verdeeld over de oproep van burgemeester Van Maaren om aangifte te doen van illegaal vuurwerk. Dat blijkt uit een rondgang van Omroep Flevoland op het voormalige eiland.

Geregeld wordt er op Urk illegaal vuurwerk afgestoken. Afgelopen vrijdag was het opnieuw raak. De burgemeester vindt deze vuurwerkshows onacceptabel en hij zegt dat de verantwoordelijken zich aan de wet moeten houden. Daarnaast is het volgens Van Maaren een zaak van de gemeenschap en moet het probleem dan ook gezamenlijk worden opgelost. De burgemeester riep mensen op om aangifte te doen.

Uit de rondgang komt naar voren dat er Urkers zijn die overwegen om aangifte te doen. Anderen voelen zich daartoe niet aangesproken. Overigens laat de politie weten dat er nog geen aangiften zijn gedaan.

reacties (13)

 • onger oens

   

  Nou dan hoef ik toch geen aangifte te doen.Ik weet wel zeker dat de meneer op Twitter wel bekend is bij onze politie

  reageer
 • Bo

   

  Zo zo gaat de burgemeester nu ook alle illegale barretjes sluiten of is ie daar te bang voor. Stoere praat voor een Urker burgemeester.

  reageer
 • Neve

   

  is het verplicht om aangifte te doen dan? De mensen die t mooi vinden zullen dat niet doen. De hardste schreeuwers die hier lekker anoniem alles bekritiseren en vertellen hoe het gemoeten had zullen zich waarschijnlijk klem lopen op het politieburo om aangifte te doen.? Met oud en nieuw jammert heel Nederland na weer een jaar van klagen en zeuren dat ze t zo slecht hebben er toch maar ff voor een slordige 70 miljoen aan vuurwerk doorheen/ de lucht in. Ohhhhh wat mooi iedereen blèren . O,ja . Das wel legaal hoor, voordat daar weer stakkers zich druk om maken.

  reageer
 • Martijn

   

  Wat een apart volk om geen aangifte te doen, de dader stond nota bene met zijn hasses op twitter van al dit ellendige vuurwerk.

  reageer
 • jo jo

   

  True! Amen!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Henkie

   

  Er ligt nog geen aangifte, waar blijft dan de aangifte van de eerste burger van Urk. Als er 1 schaap over de dam is volgen er misschien meer.

  reageer
 • Roel

   

  Ons kent ons en op Urk doen ze lekker wat ze zelf willen.

  reageer
 • Henkie

   

  Wat wordt er mee gedaan, is hier eigenlijk de vraag. Wat bereik je hiermee? De halve Schilderswijk is afgebroken. Die jongens zijn vrijgelaten na aftrek van voorarrest van een paar dagen een een werkstraf van een paar dagen.

  reageer
 • Urker

   

  Gek he.... Geen aangifte. Als ik de indruk kreeg dat ze er wat mee doen, had die van mij er al gelegen!!!! Iedereen heeft z'n verbrande kop gezien, begin daar mee. Opruimen van de illegale zooi op de griend en omgeving. De maat is vol!!!!

  reageer
 • henk

   

  sorry ik kan elke week van genieten dus ze aangeven nooit

  reageer
 • Urkse

   

  Als ik weet wie dit doen dan doe ik zeker aangifte. 1 Xtje vuurwerk is leuk maar ik heb een gruwelijke hekel gekregen aan vuurwerk doordat het elk weekend en soms ook nog door de week raak is. Het zijn ook geen kleine knallen het zijn bommen. En dat niet alleen, waar ligt al dit vuurwerk opgeslagen? Dat zal niet in een daarvoor bestemde bunker zijn.

  reageer
 • Jaap de Molle

   

  Blijkbaar vind Urk het niet nodig aangifte te doen heel Urk vind het blijkbaar nodig om vuurwerk te blijven afsteken.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Zijn er mensen die het lollig vinden en dat het moet kunnen???

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert