Moeder kan verlies zoons MH17-ramp nog niet bevatten

ALMERE
De moeder van de 11-jarige Miguel en de 19-jarige Shaka uit Almere kan een jaar na de vliegtuigramp met de MH17 nog niet goed bevatten dat haar twee zoons niet meer leven.

Gemis elke dag groter
De twee broers waren op 17 juli vorig jaar met de Maleisische Boeing op weg naar Bali om hun oma te bezoeken. Hun moeder, Samira Calehr, probeert zich met haar nu nog enige levende zoon staande te houden. Het gemis wordt elke dag groter en het steekt dat na een jaar nog niet duidelijk is wie verantwoordelijk zijn voor de dood van haar kinderen. Ze vindt dat het onderzoek hiernaar traag verloopt.

Stichting
Ter nagedachtenis aan haar omgekomen zoons heeft Calehr de stichting 'Shaka en Miguel MH17: dreams can come true' opgericht. Via deze stichting wil zij kansloze jongeren in Indonesië helpen om te studeren. Het Kartcentrum in Lelystad waar Miguel racete zet zich hiervoor mede in. Van het ingezamelde geld heeft de stichting inmiddels twee kinderen kunnen helpen. Calehr wil nog een website laten maken zodat voor iedereen duidelijk is wat er met de donaties gebeurt.

Drie provinciegenoten omgekomen
Bij de ramp boven Oekraïne kwamen 298 mensen om, onder wie 196 Nederlanders en drie provinciegenoten. Naast de twee Almeerse broers kwam ook de 63-jarige Charles Tamtelahitu uit Lelystad om het leven. Hij was een jaar geleden op weg naar de begrafenis van zijn moeder in Indonesië.

reacties (2)

 • Femke

   

  Maar natuurlijk wordt het verlies met de dag sterker gevoeld, en natuurlijk is het verlies op deze manier niet te bevatten.

  reageer
 • klaas

   

  verschrikkelijk

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert