Deel pakketbezorgers hervat werk

ALMERE
Sommige pakketbezorgers in Almere hebben donderdagochtend hun werk hervat uit vrees dat zij hun inkomsten kwijtraken. Dat zegt woordvoerder Jaap Staats namens de actievoerende pakketbezorgers. Volgens hem heeft PostNL de stakers gesommeerd om te gaan werken en gezegd dat anders hun contracten zouden worden ontbonden.

De actievoerders zijn ontevreden over de afspraken die PostNL heeft gemaakt met de vakbonden over de mogelijkheid in dienst te treden bij het postbedrijf, of om als zelfstandige meer te gaan verdienen. Ze vinden het aanbod te mager.

Woensdag was er een landelijke actie in Amsterdam door pakketbezorgers. Ook donderdag gaan de protesten door.

reacties (6)

 • Ton

   

  Deze mensen vechten voor een behoorlijk salaris, toon eens empathie in plaats van aan uw eigen belang te denken. Helaas zijn deze reacties voor een groot gedeelte een afspiegeling van de maatschappij, ikke, ikke en nog eens ikke. Fijne dag en ga eens lekker winkelen.

  reageer
 • Edmay

   

  Ik heb begrip voor de staking maar dat er geen medicijnen geleverd worden vind ik schandalig. Ik wacht al sinds dinsdag op mijn medicijnen en ik ben bang dat deze volgende week nog niet bezorgd worden.

  reageer
 • arie

   

  Ik begrijp dat je niet weken zonder je viagra kan maar er is een stakingsrecht en zeker met het vooruitzicht wat deze zzp-ers hebben, vaak voorheen werknemers die nu weer terug mogen komen tegen slechtere omstandigheden. Groot gelijk dat ze vechten tegen het grootkapitaal

  reageer
 • Sander

   

  precies!!!mijn zoon wacht al 2 dagen op een pakje LEGO.

  reageer
 • Mona

   

  Inderdaad! Wacht ook op spoedbestelling. Tevens is het in de bouw ook niet anders. Wij hebben in 15 jaar nog nooit zo'n slecht uurloon gehad! Bevalt het niet, dan voor jou vele anderen (w/o Polen) Geen werk is geen uitkering in ons geval!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Mo

   

  En terecht. In de dienstverlening kan je niet staken . En dan maar egoïstisch ik wacht nog steeds op mijn pakje. Kijken of ik klacht kan indienen. Krijgen ze dat ook nog aan hun broek. Dan moet je geen zzper worden

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert