Zoektocht naar nieuwe locatie RDW-testcentrum

LELYSTAD
De Rijksvastgoeddienst komt in augustus met vier alternatieve locaties voor het landelijke RDW-testcentrum in Lelystad. Dat bleek donderdag bij de Raad van State in Den Haag.

De organisatie heeft een rechtszaak aangespannen tegen twee bestemmingsplannen van de gemeente Lelystad. Daarin staan een groot bedrijventerrein en een weg gepland ten noorden van het huidige RDW-terrein. Daar is de Dienst Wegverkeer niet blij mee want met extra geluidsoverlast zouden banden en voertuigen niet goed getest kunnen worden.

De vier alternatieve lokaties kunnen ook buiten Lelystad zijn, zegt de RDW. De gemeente Lelystad wil het testcentrum behouden onder meer vanwege de werkgelegenheid. De Raad van State gaat beoordelen of in de twee bestemmingsplannen de belangen van de RDW voldoende zijn afgewogen.

reacties (13)

 • Hendrik

   

  Wat bijzonder dat hier geen rekening mee is gehouden in het werkgelegenheidsonderzoek van Lelystad Airport. Maar ja, de gemeente Lelystad was dan ook opdrachtgever hiervan. Uitbreiding Lelystad Airport moest en zou er komen dus wel bewust geen rekening gehouden met negatieve gevolgen voor de werkgelegenheid. Hier zou een kritische raad toch vragen bij hebben moeten stellen. Bij een parlementair onderzoek over 10 jaar komen dit soort dingen natuurlijk wel boven tafel, maar dan zijn de verantwoordelijke bestuurders helaas gevlogen.

  reageer
 • Nico

   

  Sorry, Larserbos ipv Kuinderbos.

  reageer
 • Nico

   

  In het Kuinderbos staan twee zieltogende bungalowparken te verkrotten. Slopen die hap en RDW of Aviodrome erin.

  reageer
 • pionier

   

  Dronten biedt ruimte !

  reageer
 • Cock

   

  Mooi ,weer extra werk voor de aanleg van de nieuwe baan

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Johan

   

  Hup NOP! Spring hier op in. Ruimte zat :)

  reageer
 • Jeroen

   

  Haha, de extra banen die het vliegveld op gaat leveren verdwijnen straks dan weer doordat de RDW uit Lelystad vertrekt. De leugen regeert!

  reageer
 • Joop

   

  Dit is sowieso een belachelijke toestand. Het RDW moet wijken vanwege de Luchthaven. Zowel de luchthaven als het RDW vallen onder hetzelfde ministerie..... Nee dan lekker procederen en iedereen aan het werk zetten terwijl dit allemaal vooraf bekend was en uiteindelijk uit dezelfde koker komt. intern oplossen dus!

  reageer
 • Dirk

   

  Natuurlijk, weer een gevalletje grootheidswaanzin van onze wethouder. Er is zoiets als: "gooi geen oude schoenen weg voordat je nieuwe hebt". Maar als je EGO groter is dan de contouren van de stadsgrenzen hoef je daar geen rekening mee te houden! Wat een blamage weer! En de raad kijkt er naar en begrijpt er niets van......

  reageer
 • raadsvolger

   

  Wordt de raad nu ook teruggeroepen van reces voor een belangrijke zaak als deze. Aviodrome volgt spoedig RDW.

  reageer
 • piloot

   

  Ook het voortbestaan van Aviodrome op vliegveld Lelystad komt in gevaar. Gemeente Lelystad let op Uw saeck !

  reageer
 • Dick

   

  Ik dacht dat het vliegveld werkgelegenheid op zou leveren. Tenminste dat riep iedereen die voor was altijd. Maar zie hier, de eerste slachtoffers zijn er al. Dag RDW.

  reageer
 • KC

   

  Dat had de gemeente eerder moeten/kunnen bedenken waar een oplossing zat voor het RDW en dus niet nu passen gaan huilen. Weer een fout bij de gemeente met het college. De de raad weer foutief voorgelicht dat het voor het RDW geen problemen zouden komen, ja, ja.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert