Hoogwerker kwam niet opdagen bij brand Urk

URK • Do 16 juli 2015 | 17:15 • Donderdag 16 juli 2015 | 17:15
Bij de grote brand afgelopen weekend op Urk is een opgeroepen hoogwerker uit Lelystad niet komen opdagen. De melding kwam door nog onbekende oorzaak niet binnen bij één van de twee gealarmeerde brandweermannen. Volgens de brandweer was zijn pieper mogelijk stuk, of hij heeft hem simpelweg niet gehoord.

40 minuten later
Toen de opgeroepen hoogwerker uit Lelystad niet kwam, werd die uit Almere ingezet. Die werd pas 40 minuten na de eerste oproep gealarmeerd. Een woordvoerder van Brandweer Flevoland beaamt dat dit kostbare tijd is bij een brand. Toch concludeert de brandweer dat de late inzet van de hoogwerker geen verschil heeft gemaakt bij het blussen van de brand.

Niet eerder voorgekomen
Volgens de woordvoerder is het niet eerder voorgekomen dat een opgeroepen hoogwerker niet is komen opdagen. De brandweer onderzoekt nu wat er precies is misgegaan. Flevoland telt twee hoogwerkers. Ze worden onder meer gebruikt om van bovenaf te zien hoe een brand zich ontwikkelt en aangepakt kan worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel