Cel- en werkstraffen voor betrokkenheid bij hennepkwekerijen

ALMERE
Tegen een man uit Almere is een werkstraf van 240 uur geëist. Ook vroeg het OM om een celstraf van 56 dagen. Dat is precies de tijd dat hij in voorarrest heeft gezeten, plus nog eens 244 dagen voorwaardelijk.

De Almeerder had volgens justitie een hennepkwekerij aan de Remmingweg in Almere Buiten. Daar werd in 2012 een kwekerij met 6.000 planten gevonden met professionele kweekapparatuur. In een pand aan de Steiger in Almere Haven werd nog eens een kwekerij met 2.500 planten aangetroffen. Een medeverdachte hoorde een celstraf van 90 dagen, waarvan 73 voorwaardelijk, tegen zich eisen en een werkstraf van 100 uur. Hij heeft al 17 dagen in voorarrest gezeten.

De Almeerder zou zijn bedrijfshallen aan de Remmingweg en de Steiger hebben onderverhuurd aan de medeverdachte. Volgens het OM is er voldoende bewijs. Zo werd er een extra gasleiding aangelegd en werd er met een dikke kabel illegaal stroom afgetapt. Ook was er een huurcontract met de medeverdachte en beschikte de ondernemer volgens het OM ineens over grote sommen contant geld. Beiden verdachten bleven ontkennen voor de rechter. De uitspraak is op 31 juli.

reacties (1)

  • Frenky

     

    Heel goed wie de wet overtreed moet hier voor boeten aanpakken deze overtreders.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert