Groeiende interesse voor vliegveld

LELYSTAD
Er is heel voorzichtig meer belangstelling bij ondernemers om zich te vestigen rond Lelystad Airport. Dat stelden makelaar Arcuris en vastgoedverhuurder Mac3Park donderdag tijdens een bijeenkomst over het vliegveld.

Arcuris zegt de laatste maanden vaker vragen te krijgen van ondernemers over de beschikbaarheid van bedrijfsruimte. Het gaat daarbij onder meer om bedrijven in de IT of composietsector met veel klanten in het buitenland. Voor hen is Lelystad Airport met lagere tarieven en snellere afhandelingstijden aantrekkelijker dan Schiphol.

Bas Uppelschoten van Arcuris verwacht dat de belangstelling pas concreet wordt als er zichtbaar aan de uitbreiding van het vliegveld wordt gewerkt. De eerste bouwactiviteiten staan begin 2016 gepland.

reacties (12)

 • Rob

   

  Leuk dat faciliterende bedrijven 'misschien wel' willen komen, maar dan moet er eerst een luchtvaartmaatschappij overstag. De enige mogelijke gegadigde was Ryanair, die over het algemeen van goedkope velden vliegt totdat de subsidie opdroogt. Nu heeft zelfs Ryanair afgehaakt en sloten op Schiphol aangevraagd. Wat blijft er dan nog over?

  reageer
 • dave

   

  marjolijn....woon jij sinds een paar weken in lelystad? als bepaalde banen op schiphol open zijn gaan de vliegtuigen over lelystad,dat is al tientallen jaren zo. weet niet wat je probeert te zeggen maar pfffff ,wat kan jij zeuren zeg. OT: er waren meer sectoren(dan OF laat weten) op deze bijeenkomst die interesse hebben in lelystad airport aanwezig : taxi bedrijven, schoonmaak bedrijven, hotel bedrijven, vervoers bedrijven, horeca bedrijven, en transport/logistieke bedrijven. maar denk niet dat dit werkgelegenheid gaat opbrengen....toch pffff

  reageer
 • Marjolein

   

  En weer, nu in de avond, zijn de vliegtuigen de hele tijd, urenlang aan het rondvliegen en lawaai aan het maken. Ik word er helemaal gestrest van. Continu geluidsoverlast van de vliegtuigen. Laten ze svp wegblijven. Dit is verschrikkelijk! Weet iemand hier misschien waar je je beklag kunt indienen hierover? Alvast bedankt.

  reageer
 • Marjolein

   

  Op dit moment heb ik weer erg veel last van geluidsoverlast. Nu om 19.13 uur. Vliegtuigen vliegen de hele tijd over mijn huis en maken veel lawaai. Als ze maar direct wegvlogen was het niet zo erg, maar ze komen over en komen dan telkens terug, dus om de minuut vliegen ze weer over mijn huis (deze wijk) bij Bataviahaven in de buurt. De hele tijd gaat dat maar door, je krijgt geen rust. Net als je denkt, hehe, ze zijn weg, komt ie weer terug. Wat een rotlawaai. Erg irritant en stress veroorzakend!!!

  reageer
 • Marjolein

   

  Nu, in de ochtend is het weer zover. Nadat ik gisteren erg veel last heb gehad van overvliegende vliegtuigen ben ik vanochtend weer mijn bed uitgejaagd door het voortdurende lawaai van de vliegtuigen. En het gaat maar urenlang door. Of ze te laag vliegen weet ik niet maar dat ze teveel lawaai maken vind ik verschrikkelijk en waar ik mijn verhaal kan doen en gehoord kan worden weet ik niet. Sowieso doet nooit iemand iets ermee als je klaagt over geluidsoverlast van de vliegtuigen. Echt een slechte zaak. Ik ben vast niet de enige die hier last van heb. Het gaat dus om Lelystad, vlak bij Bataviahaven.

 • Frenky

   

  Meteen de Oostvaardersplassen dichtgooien en er industrie plaatsen. Vliegveld uitbreiden en economie aantrekken. Aan groen heeft men toch niets meer, dis de Oostvaardersplassen dichtgooien is zo hek nog niet om hier industrie te plaatsen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hans

   

  Veel bestuurders willen in de gechiedenisboekjes komen, dus linksom of rechtsom gaat dit toch gebeuren, helaas. Het is zonde van het geld en investeren in de oude economie, gemiste kans om juist te onderscheiden in Flevoland. Ene al de mensen die enthousiast zijn, hebt begint met vliegen over minder bevolkt gebied tot er groei is en dan kan iedereen er aan geloven, dan ook niet klagen.

  reageer
 • frits

   

  Toerisme is een van de snelst groeiende bedrijfstakken, en een wezenlijk onderdeel van de nieuwe economie. Overigens is ook de nieuwe economie nooit zonder overlast; mobiliteit van mensen en goederen zul je altijd houden, en hoogspanningskabels en zendmasten tbv alle elektronica ook.

 • Tink

   

  Het gaat slecht met de economie. Schiphol moet het al doen met minder inkomsten, maaaaar er is wel geld genoeg voor een extra vliegveld waar niemand op zit te wachten! En wat gaat een vliegveld doen met de Oostvaardersplassen??? Daar hoor ik echt niemand over. Voor mij geen vliegveld in Lelystad!

  reageer
 • frits

   

  Het exploitatieresultaat van de Schiphol Group is in 2014 gestegen naar 403 miljoen in 2013: 305 miljoen). De winst na belastingen is met vele tientallen miljoenen gestegen tot voor boven de 250 miljoen per jaar. Waar baseer je die minder inkomsten van Schiphol op? De feiten zijn toch echt anders.

 • frits

   

  Het aantal passgiers op Schiphol groeit juist harder dan gedacht werd. In 2014 bijna 5% meer dan in 2013. Schiphol zit bijna op het maximum. Ook Eindhoven (16% groei in 2014) en Rotterdam (6% groei) raken vol. Het aantal vliegbewegingen in 2014 voor deze drie vliegvelden bedroeg resp. 438.300, 28.900 en 21.100. De wettelijke maxima komen in zicht. 2015 laat tot op hecen alweer groei zien. Lelystad Airport is dus zeer dringend nodig als aanvulling. Gelukkig is dat besluit al genomen. De vliegroutes gaan overigens niet over de Oostvaardersplassen.

 • Jos '56

   

  Helemaal mee eens !!

 • Jan

   

  Hoe kom je erbij dat het slecht met de economie gaat? Heb je je in de groeicijfers verdiept, we leven niet meer in 2008!

 • Hendrik

   

  Da's een beetje mosterd na de maaltijd, Tink. Het besluit is al genomen.

 • Rik

   

  de wens is de vader van de gedachte.

  reageer
 • Frans

   

  Ik hoop van harte dat dit geen verplaatsings werkgelegenheid wordt als uit eerdere reactie maar juist extra werkgelegenheid voor inwoners van Lelystad oplevert. Werknemers ( bv op / om Schiphol) die reizen opgeven voor een zelfde / verplaatse arbeidsplaats zal de door de politiek voorgeschilderde groei voor lelystedelingen zonder werk geen goed doen. We gaan het zien.

  reageer
 • Piet

   

  Op de plaats waar nu het RDW zit kan binnenkort iets nieuws gebouwd worden.

  reageer
 • Dirk

   

  Ja, verplaatsing binnen de regio! Van NOP naar LEY, dat levert geen banen op! Ik hoor weer eens wens propaganda. Er is behoefte aan ontwikkeling, niet aan verplaatsing.

  reageer
 • ABS

   

  Waarmee het bedrijfsleven zelf dus aangeeft dat er in een behoefte voorzien kan worden met een goed zakenvliegveld en er geen behoefte is om prijsvechters met chartervluchten naar Lelystad te krijgen.

  reageer
 • frits

   

  De chartervluchten dekken de basiskosten van het vliegveld, waar ook de zakenvluchten van kunnen profiteren. Daarnaast hoopt iedereen op lowcost carriers, RyanAir, EasyJet, AirBerlin of zo. Daarmee kunnen ook ondernemers goedkoop binnen Europa vliegen.

 • Peter

   

  Deze reactie is iets met appelen en peren. Zelf een conclusie verbinden aan een artikel die kant nog wal raakt.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert