Meer geld voor minimagezin

DRONTEN
Gemeente Dronten heeft de bijdrage voor gezinnen die het niet breed hebben, verhoogd met 75 euro per jaar. Met deze bijdrage kan bijvoorbeeld de contributie van een sportclub of het lidmaatschap van de bibliotheek van de kinderen worden betaald.

Er zijn in de gemeente zo'n 220 gezinnen die gebruik kunnen maken van het extraatje. Zij hebben een inkomen tot net boven de uitkeringsnorm. Afhankelijk van het inkomen konden zij tussen de 250 en 325 euro declareren bij de gemeente. Dat bedrag is nu verhoogd.

Dronter gezinnen die een uitkering van de gemeente ontvangen hebben in april al een brief ontvangen over de verhoging.

reacties (12)

 • ikke

   

  Klopt helemaal, maar t gebeurt niet!

  reageer
 • tamara

   

  Als je gewoon je zooi opruimt hoeft niemand het achter je kont op te ruimen!

  reageer
 • drontenaar

   

  Ik vindt dat ze het geld niet aan mensen moeten.geven.die het niet breed hebben.maar eerder aan.de zorg voor mensen met een.beperking daar moeten ze wat aandoen ik heb eej.dochter en die moet nu met openbaar vervoer omdat de gemeente haar busje niet meer betaalt en in de brief stond datze hulp krijgt ja en wat is die.hulp een app waar je internet voor moet hebben nu kan ik dus elke dag met mijn.kind naar lelystad reizen belachelijke zooi de gemeente wil een plein aanleggen en voor dat hebben ze wel geld maar voor.mensen met een verstandelijke beperking.niet nou sorry hoor.wordt er.nog.kwaad om

  reageer
 • Dnz

   

  Wat een jaloerse reacties. In de tekst lees ik nergens terug dat deze mensen niets doen, alleen dat hun inkomen net boven het minimum is. Als je zo kunt klagen en jezelf zo zielig vindt, dan kun je vast ook een tandje bij zetten om inkomen te genereren. Voor die genen die het wel krijgen; Veel plezier met het beetje extra, ik gun het jullie!

  reageer
 • Sandra

   

  Grappig dat de bieb ervan betaald kan worden. Ik ben geen minimagezin maar zoon is gratis lid tot zijn 18e...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ikke

   

  Voor wat hoort wat! Prima extra geld. Maar ga er wat voor doen. Velen kunnen wel wat (uitzondering daar gelaten), onderhoud het plantsoen in je buurt en houd het schoon. Daar ontbreekt het nog wel eens aan. Dus uitkering en daarvoor de buurt netjes houden.

  reageer
 • kees d.

   

  Geachte Drentnaar, Ik heb 40 jaar gewerkt en ontvang nu een fooi van de WIA (was WAO) nadat het UWV jaren mijn geld heeft afgeroomd tot een voor hen aanvaardbaar uitkeringsniveau. Ik ben van mening dat je eerst moet nadenken voor dat je zo'n opmerking plaatst. Verder wordt dit land overspoeld met Oost Europeanen die voor een fooi aan de bak gaan dankzij de EU.

  reageer
 • Zeewoldense

   

  Heel apart dat er altijd mensen zijn die éérst jaloers worden op mensen die het minder hebben... Niet echt een mooie karakter eigenschap... Misschien helpen die minima-gezinnen wel gewoon hun kinderen en hebben ze daar hun handen al aan vol! Maar Serge, wat fijn dat jij zo'n warm hart hebt voor bejaarden- wat doe jíj voor ze??? En Drentenaar: volgens mij krijg jij loon- is dat dan géén tegemoetkoming??? Heb je zelf ooit in de bijstand gezeten? En, voelde je je toen verwend??

  reageer
 • Marijke

   

  Ook voor jou geldt: wat een vreemde kijk op het leven heb jij als je denkt dat mensen die een minimim inkomen hebben verder gewoon op hun reet zitten. Wat zegt dat over jouw mentaliteit? Dus als jij onverhoopt een minimumloon of een uitkering hebt ga jij op de bank hangen? Indien niet: waarom denk jij wel zo over anderen?

  reageer
 • Marijke

   

  Wat een vreemd beeld heb jij van mensen met een minimum inkomen. Iemand kan namelijk ook (heel hard) moeten werken voor dat loon. Of afgekeurd zijn. Of werkloos. En toch gewoon vrijwilligerswerk of mantelzorg doen. Het is duidelijk dat jij totaal geen idee hebt hoe het leven van gezinnen met een minimum inkomen eruit ziet en dat jij meent dat ze er niets voor doen zegt meer over jou.

  reageer
 • Drentenaar

   

  idd, laat ze eerst wat doen, voordat je ze nog meer verwend. Ik werk en krijg ook geen tegemoetkomingen.

  reageer
 • Serge

   

  En ze hoeven er niks voor te doen? Belachelijk. Gratis geld weggeven is zo 2012. Laat ze gewoon bejaarden helpen, schoffelen of andere openbare taken verrichten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert