50Plus wil Erik Boshuijzen uit statenfractie zetten

FLEVOLAND
Politieke partij 50Plus wil statenlid Erik Boshuijzen uit de Flevolandse statenfractie zetten. Landelijk vice-voorzitter Maurice Koopman bevestigt dat daarvoor een procedure wordt gestart. Volgens Koopman is het de fractie sinds de verkiezingen in maart niet gelukt om als team te functioneren en tot een samenwerkingsvorm te komen. Boshuijzen zou te veel als solist te werk gaan. Ook zou hij veelvuldig hebben gedreigd met het starten van een eigen partij.

Bemiddelingspogingen
Volgens Koopman heeft het landelijke bestuur talloze bemiddelingspogingen ondernomen, maar hebben die tot niets geleid. Het bestuur ziet zich daarom genoodzaakt Boshuijzen uit de fractie te zetten. Koopman spreekt van een besluit dat met pijn in het hart is genomen, aangezien Boshuijzen veel voor 50Plus heeft gedaan.

Voorkeursstemmen
Erik Boshuijzen werd bij de laatste verkiezingen met voorkeursstemmen in de provinciale staten gekozen. Het bestuur houdt er dan ook rekening mee dat hij zijn zetel niet op zal geven.

Boshuijzen
Erik Boshuijzen laat in een eerste reactie weten niet van plan te zijn om te vertrekken en daar ook geen reden toe te zien. Hoewel er tussen fractievoorzitter Wout Jansen en hemzelf wel wat speelt, is er op politiek terrein volgens Boshuijzen altijd grote eensgezindheid geweest. Ook is het volgens Boshuijzen apert onjuist dat hij recent gedreigd heeft om een eigen partij te starten.Volgens Boshuijzen voorzien de statuten en het fractiereglement niet in de ontstane situatie. Hij zegt verdere stappen van het landelijke bestuur en Flevolands fractievoorzitter Wout Jansen dan ook rustig af te wachten.

reacties (15)

 • Barbara

   

  Om door je kiezers gezien te willen blijven worden, moet je steeds het gevecht met je haantjesgenoten oppakken? Wat een kneuterige schijnbewegingen.

  reageer
 • Het valt niet mee om oude Knarren p een lijn te krijgen

  reageer
 • politicus

   

  Zoals voor de verkiezingen reeds door mij gememoreerd: Waar Wout ten tonele verschijnt komt gedonder. 2 kemphaantjes die voor de buhne van de kiezer "vrede"sloten en nu op het pluche elkaar de tent uitvechten. Dit is een coup van Wout en die is daarmee volgens de partijdiscpline stout. Beide "heren"opstappen !

  reageer
 • Rob

   

  houdbaarheidsdatum verstreken, opstappen dus of zit de beste man er alleen voor eigen gewin en ego. Daarnaast heeft de man de pensioengerechtigde leeftijd allang bereikt en beter zou zijn iemand van een jaar of 60 omdat we in een andere tijd leven waarin ieder met 60 met de VUT ging.

  reageer
 • frits

   

  De hele PvdA is een rechtse neoliberale partij geworden, net als GroenLinks en D66 trouwens. Deze partijen zijn in de macht gekomen van de EU, de globalisering en de lobby van grote bedrijven en bedrijvenorganisaties, en zijn verder vooral gefocust op de cultuursector en gedateerd werkende welzijnsorganisaties. Maar met een partij die alleen voor ouderen opkomt, red je het ook niet. Het wordt gewoon tijd voor de terugkomst van een echte sociale partij, en dan niet een partij die ook standaard tegen elke ruimtelijk-economische ontwikkeling en tegen aanleg van infrastructuur is, zoals de SP in veel gemeenten en provincies.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bommelding

   

  Doen beide heren ook nog iets nuttigs voor de ouderen in plaats van als ouwe wijven zitten te kiften?

  reageer
 • 55 plusser

   

  Het volk krijgt wat het verdient. Voor de verkiezingen was duidelijk wat voor vlees je in de kuip hebt met deze heren. Toch stemmen mensen erop. Nu zullen we het moeten uitzitten. Het liefst zou ik de kiezers die deze mensen hebben gekozen ter verantwoording willen roepen.

  reageer
 • 50 plusser

   

  Beide heren opstappen!

  reageer
 • kees d.

   

  Wat moet je nu in 's hemelsnaam met dit soort splinterpartijtjes? Nemen alleen maar ruimte in beslag en hebben nog nooit iets goeds geleverd. Ik ben voor herziening van ons kiesstelsel! Drie partijen zijn genoeg en zes is meer dan zat.

  reageer
 • De Prikker

   

  Er is een oude Chinese wijsheid. Beter laat dan nooit. Maar dit is meer op zijn Brussels. Veel te laat en ooit! Van af 2010 speelt Boshuijzen een judas rol en vele leden zijn vertrokken. Als het landelijk bestuur lang geleden wijsheid en moed had getoond zat 50PLUS nu minimaal met 3 maar mogelijk met 4 zetels in de Staten. En je zal zien, de Bosmuis is nog niet klaar. Dat lees je uit zijn reactie. Ik hoop dat het provinciaal bestuur nu met frisse blik zijn knopen gaat tellen en gaat aansturen op herstel en een toekomst voor 50PLUS Flevoland. Ouderen partijen zijn nodig omdat de bestaande ouderwetse bestuurderspartijen de samenleving aan het ontwrichten zijn. Klijnsma is de grote ontwrichter niet de engel van de PvdA zoals zij zichzelf ziet.

  reageer
 • news deadline

   

  *pakt popcorn* zo blijven de heren verder over straat rollen, gelukkig betreft het een toch al volkomen overbodige partij

  reageer
 • wout

   

  waar wout komt ontstaat chaos, gemeente Zeewolde, politie, gemeenteraad, wethouderschap, gordiaan, provinciale staten maar het ligt uiteraard nooit aan hem. Welke volgende partij gata met hem in zee (succes verzekerd voor scheuring in de partij en ruzie)

  reageer
 • Frenky

   

  En terecht.

  reageer
 • Rob

   

  Leuke discussie, maar misschien moet er eens worden nagedacht of het niet verstandiger is om Wout Jansen uit de fractie te zetten. Sinds zijn plotselinge kandidaatstelling en verkiezing is deze discussie aan de gang.

  reageer
 • KC

   

  In de deze speelt, het haantje, Wout Jansen niet mee? Ik denk het wel en zeker als Erk met voorkeurstemmen is gekozen. Dat prikt Wout nog steeds.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert