Boswachter baalt van asbestdumpingen in Kuinderbos

NOORDOOSTPOLDER
Boswachter Harco Bergman baalt van de herhaaldelijke dumping van asbest in het Kuinderbos. Volgens Bergman ging het vrijdag om een bescheiden hoeveelheid, maar is het opgeteld al wel de 20e keer dat onbekenden stukken asbest in zijn bos achterlaten.

Bergman vindt het onbegrijpelijk. Volgens hem zijn er in Noordoostpolder en andere gemeenten tegenwoordig prima voorzieningen voor burgers om gevaarlijke stoffen in te leveren. Hij snapt dan ook niet dat mensen asbest en ander afval nog steeds in de natuur achter laten.

Voor Bergman betekent dit in de praktijk dat hij het asbest zelf moet opruimen, en eenmaal netjes ingepakt alsnog bij de milieustraat aflevert.

reacties (12)

 • Erik

   

  Bovenstaande reactie geven aan dat de inwoners van NOP wel afgeven op de ambtenaren en de regels, maar blijkbaar geen kennis hebben daarvan. Als in plaats van te reageren hier, eens op internet gezocht naar "Arbeidsomstandigheden wet, besluit en Asbest", was men erachter gekomen dat het meehelpen van deze ambtenaren direct inhoud dat deze dat in beschermende pbm en abm moet doen. En dat de eis tot goed inpakken van het asbest, ook een milieu maatregel is, want de volgende asbestbrenger en de acceptant moeten niet blootgesteld worden aan asbest dat door een luie particulier slecht verpakt is.

  reageer
 • jacob

   

  Is echt onzin ! Die mensen zijn te lui om wat te doen !

  reageer
 • jacob

   

  Tja bos WACHTERTJE je naam zegt het al ...hoe bespottelijk het ook is dat het gedumpt word je zou je tijd ook eens nuttig kunnen besteden en eens wat gaan doen en eens iemand oppakken ! In plaats van de onzinnige activiteiten van sbb !

  reageer
 • Jan

   

  Helemaal mee eens! Het dumpen van afval wordt door sommigen goedgepraat omdat het zo lastig zou zijn om het op een goede manier in te leveren. Een paar jaar terug met een goede vriend een vrachtje asbest golfplaten ingepakt en ingeleverd volgens de instructies bij de milieustraat, geen centje pijn, in één keer klaar. Maar nee, liever een boswachter er mee opzadelen alsof die niets beters te doen heeft dan onze troep op te ruimen!

  reageer
 • Opa Schoonenberg

   

  Wat een slappe hap daar in de NOP. We hebben het over een boswachter die er alles aan doet het voor z'n gasten aangenaam te maken. Met GPS-speurtochten, blote-voeten paden, tipi-kamperen, vlot- en boomkamperen, ijsvissen, vuurwerkvrij winterkamperen, het houdt niet op. Hij heeft als 'staats'bosman in principe weinig met het gemeentelijke afvalprobleem te maken. Maar omdat de burgerij ter plaatse niet voor z'n eigen troep kan zorgdragen geven we hem nog maar een portie extra werk.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kareltje

   

  Die gasten zijn niet te beroerd om te helpen, maar ze mogen het niet. Anders komt er later weer een burger zeuren dat de medewerker die hielp, de auto van de burger heeft beschadigd (ja, dat soort mensen zijn er echt).

  reageer
 • Kareltje

   

  De gemeente Almere doet niet zo vreselijk moeilijk. Ik had ooit een paar oude Eternitplaten, maar die namen ze niet aan. De productienummers waren niet meer leesbaar en konden qua ouderdom net wel/net niet asbest bevatten. Dus werd ik weer weggestuurd, maar kreeg wel een dik pak met speciale zakken mee. Gratis. Een uurtje later stond ik er weer, alles netjes ingepakt en ze namen het zonder problemen aan.

  reageer
 • wallander

   

  Bedankt voor de opmerkingen.Ik red me wel!

  reageer
 • peter

   

  Ik sluit me bij je aan. Als je daar komt bij de milieu straat is het nooit goed. Gasten zijn te beroerd om je te helpen. Alleen maar instructies mogen ze geven. En echt alles maar dan ook alles moet gesorteerd worden. Knettergek. En dan kom je bij andere gemeentewerfen en daar kan alles! En die helpen nog mee tillen oook.

  reageer
 • Henk

   

  Helemaal mee eens, je word niet goed van die regels met betrekking tot het afvoeren van asbest. De gemeente N.O.P. moet er zeker burgervriendelijker mee om gaan om dit te gaan voorkomen en niet vervolgens zeggen dat ze er niks aan kunnen doen.

  reageer
 • adri

   

  Makkelijk hea. Van je afpleuren en een ander van werk voorzien

  reageer
 • Hans

   

  Ik ben is tot drie keer toe terug gestuurd,omdat het niet goed genoeg verpakt was.Het was boven de dertig graden en de man die mij elke keer weer terug stuurde,zat in korte broek lekker op een stoeltje in de schaduw,terwijl ik me in het zweet liep te werken. Ik moest maar zien hoe ik het deed,maar het moest anders verpakt! Je moet het dan niet gek vinden als mensen denken bekijk het maar. Overigens was het volgens mij golfplaat zonder asbest,maar de man zij dat In geval van twijfel de "asbest regels" gelden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert