Piloten dankzij keuring in Lelystad snel weer de lucht in

LELYSTAD
Vliegmedisch keurinstituut Aeglia in Lelystad draait overuren om beroepspiloten weer geldige medisch certificaten te bezorgen. Dat gebeurt op verzoek van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Zo'n honderd Nederlandse beroepsvliegers mochten deze week plotseling niet meer vliegen. Hun certificaat was afgegeven door een Brabants bedrijf, dat werkte zonder een bevoegde arts. De certificaten werden daarom ongeldig verklaard.

Behalve een vliegbrevet heeft een piloot ook een medisch certificaat nodig om te mogen vliegen. Volgens een woordvoerder van Aeglia zijn er de afgelopen dagen al enkele mensen in Lelystad herkeurd. Hij verwacht uiteindelijk zo'n dertig van de honderd gedupeerde vliegers aan geldige nieuwe papieren te mogen helpen.

Foto: aeglia.nl

reacties (3)

 • Antje Ha

   

  Hoeveel zijn er nu feitelijk geholpen??? Vijf? Overigens is de keuring alleen nodig op formele gronden. Met de piloten is niets mis en de vorige keuring was ook goed. Al doet de Telegraaf net alsof er grote rampen konden gebeuren.

  reageer
 • Marc Berkenbosch

   

  Aeglia is een geweldig keuringsinstituut. Professionele mensen die ook nog eens een passie voor vliegen hebben. Aanrader!

  reageer
 • Piet

   

  Mooi opgelost. Krijgen die piloten nou van dat andere bedrijf hun geld terug? Kost toch al gauw een paar honderd euro om je te laten keuren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert