Mandelapark volgend voorjaar af

LELYSTAD
Het Nelson Mandelapark in Lelystad is nog verre van af. De plek waar eerst de Waaggarage stond, groeit nu nog onkruid en ligt puin. Het doel om dit voorjaar het park aan te leggen, is niet gelukt.

De gemeente heeft wel plannen gemaakt voor het park. Zij gaat samen met vrijwilligers van 't Lapp een grote moestuin aanleggen.

In oktober wil de gemeente beginnen met de aanleg. De invulling door 't Lapp volgt dan in het voorjaar en het hoopt volgend jaar op internationale Nelson Mandeladag de tuin af te hebben.

reacties (9)

 • ondernemer

   

  maak er het NELSON MANDELA PLEIN van en als het trefpunt dan wordt weggebroken kan er op dit plein de versmarkt komen en als men naar de andere markt moet loopt men weer door het winkelcentrum geeft een hoop traffick en gunstig voor de winkeliers Want wie let er in de avonduren op die moestuin dan als er ni al konijnen worden gestolen uit tuinen dan zal men die groente laten staan

  reageer
 • Wolverine

   

  Nelson mandelapark?? Die man heeft niks voor Flevoland gedaan?? Cornelis lely wel,en geen parkje naar hen noemen? Vreemd hoor in zijn eigen stad

  reageer
 • ed

   

  We hebben natuurlijk al de Zuil van Lely, Lelybaan, Lely-lezing en onze stad draagt sinds 30 december 1952 de naam van de bedwinger der Zuiderzee: LELYstad.

 • Hendrik

   

  Mandela park? bestraten met bruin witte stenen. Als je dat in een mooi patroon doet lijkt het warempel wel op een parkeer terrein. En natuurlijk gratis voor iedereen toegankelijk.

  reageer
 • Barbara

   

  Dit vreemd gelegen veldje wordt alleen opgehemeld doordat iemand heel even de naam "Mandela Park" in zijn hersenspinsels voorbij zag komen. En natuurlijk, dat ideetje, dat was het helemaal! Met zijn allen onder de fruitbomen, naast goed verzorgde mooirode rijpe aardbeien en zwarte bessenstruiken lekker liggen wegdommelen onder de neerdalende uitlaatgassen van het aankomend,- en vertrekkend van auto parkeerders. Zelfs ene heer Balgobind kwam toen de boel daar net was platgegooid met andere geintereseerden kijken, ging op de foto, maar overwon bij het aanzien van deze droefenis zijn angsten niet om nou eens met een stevige pet rond te gaan bij gefortuneerde de golfers om beplanting snel gedaan te krijgen. Op die manier gehandeld had het veldje al lang mooi begroeid kunnen zijn. Nu is het gewoon een plat stuk ongemak, tussen allerlei ander onooglijk ongemak. Ik voorspel alvast wanneer ik die dromerige dame uit het filmpje mag geloven, dat geen enkele groentesoort het daar naar de zin zal hebben. Ook aan vrijwilligers zal een gebrek zijn, want er is geen ongezonder plekje te vinden om daar nou eens lekker in de aarde te gaan wroeten..

  reageer
 • frits

   

  Wanneer wordt het oude CBR-gebouw nu eens afgebroken, en het leegstaande deel van De Waag? Alleen de snackbar even verplaatsen, en je hebt helemaal een grote kavel. Misschien een leuke plek om een tijdelijke camping te plaatsen zo lang er geen woningbouw plaatsvindt.

  reageer
 • LELYstedeling

   

  Van het CBR gebouw maken we een mooie expositie-ruimte met o.a. de historie der stad en van de onooglijke strook onkruid een beeldentuin. Weg met het leegstaande deel en sluit het aan op de Agora.

 • laat alle reacties zien
 • Lely...

   

  Ach, ach... Wat zijn we weer zuur... Wees blij dat het een beetje opgeknapt word....

  reageer
 • bob witte

   

  Er liggen toch plannen om het hele centrum nog eens kritisch te bezien? Maak dat plan dan eerst voordat het Mandela plan wordt ingevuld. Straks ligt dit laatste plan weer in de weg

  reageer
 • Leida

   

  Inderdaad ,een moes tuin ?.... Waar slaat dat nou weer op ?

  reageer
 • KC

   

  Brandnetels kan je ook eten!

 • jaap

   

  Laat ze het geld niet steeds in bodemloze putten gooien, dit gaat alleen maar geld kosten

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert