Brandweer wil samenwerken om brand te voorkomen

FLEVOLAND
De brandweer in Flevoland gaat zich meer inzetten om branden te voorkomen. Dat staat in de begroting van de Veiligheidsregio Flevoland.

De brandweer wil samen met andere hulpdiensten, gemeenten, maar ook met woningcorporaties, bouworganisaties en verzekeraars werken aan het voorkomen van brand.
Verder wil de brandweer op het gebied van preventie samenwerken met organisaties als het Rode Kruis en Scouting.

Een concreet plan waarin precies omschreven hoe een en ander zal gebeuren, is er nog niet.

reacties (6)

 • zicacola

   

  Ik zou zeggen meld je aan als vrijwilliger bij de brandweer en neem het voortouw. Zo te lezen weet jij jie het moet, dus kom op meld je aan.

  reageer
 • andrew

   

  de brand op urk is een goed voorbeeld als een pieper het vertikt ik mag aannemen dat er ook proefalarm is gemist dit krijg je dan in de gaten ze testen iedere maandag opvallend is deze auto is 5 x gealameerd en kwam niet bij de 2 e oproep lijkt het me dat je dan al vragen stelt en met de ovd overlegt veel fouten die ik de komende tijd als burger ga uitzoeken ik maak me nu al zorgen over de hulp verlening hier een groet uit urk

  reageer
 • Vergeten?

   

  Merkwaardig is dat men ook nog andere taak vergeet!! Bij een onvoorziene ramp zijn de hulpdiensten klaarblijkelijk afhankelijk van een enkele hoogwerker? Sinds dat Burgerbescherming opgeheven is in de vorige eeuw wordt er slechts weinig aandacht besteed aan een complexe ramp.

  reageer
 • Jo

   

  Alleen maar redenen om straks het korps nog meer uit te dunnen

  reageer
 • Serge

   

  Scouting? Die krijgen dus gewoon budget om brandweermannetje te spelen. Zorg er maar voor dat ze op tijd op de kazerne zijn. Met urk als voorbeeld.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dick

   

  Dat is ze geraaien ook dat men gaat samenwerken, hierdoor vallen er minder slachtoffers en wordt hulp sneller geboden aan hen die dit nodig achten of hebben.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert