Zwangere vrouw met auto in sloot bij inhaalpoging

LUTTELGEEST
Bij een ongeluk op de Oosterringweg in Luttelgeest is zondagochtend een auto in een drooggevallen sloot terechtgekomen.

In de auto zaten een man, kind en een zwangere vrouw uit Luttelgeest. Zij hebben geen letsel opgelopen bij het ongeval, maar zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde door een mislukte inhaalpoging. De auto kwam in de sloot terecht, nadat de bestuurder bij een inhaalpoging moest uitwijken voor een auto die links afsloeg.

reacties (10)

 • Theo

   

  Snelheid en haast zijn twee verscillende begrippen. Ongelukken gebeuren veelal omdat bestuurders haast (denken te) hebben en daardoor te weinig reactietijd hebben op het (altijd onverwachte) moment dat daarom gevraagd wordt. Verder geeft de wegbeheerder ism de wetgever aan wat de maximumsnelheid op een weg is. Dat er bestuurders zijn die vinden dat zij wel sneller mogen rijden zegt op zich niets over hun rijkwaliteiten.

  reageer
 • Dick

   

  Ik zie mensen die 20km/u onder de limiet rijde vaker een inschattingsfout maken dan mensen die een tikkie harder dan de (F)inanciele (A)dvies (S)nelheid rijden. Hoe vaak ik niet op de remmen moet voor iemand die hem er met 100-110 nog net ff op het laatste moment voor frotten! Hou op zeg. Ik rij dan wel "te hard" maar let wel 100x beter op dan de linksplempers. Dus hou alsjeblieft op met het moreel verantwoorde langzamer is veiliger!

  reageer
 • Theo

   

  Die inschattingsfout waar ik over lees is een feit, dat blijkt. En om die foutcategorie te elimineren is minder haast vaak erg doeltreffend. Dus blijft overeind: haastige spoed is zelden goed.

  reageer
 • Dick

   

  lieve Antje Ha, ik denk dat jij je regelkennis maar weer eens op moet frissen. Op een voorrangskruising mag je gewoon inhalen. Overigens hadden we het hier over "tegemoetkomend verkeer" en dat is iets anders dan verkeer van links of rechts. Of het in deze situatie verstandig is? Nee, maar wat al eerder werd gezegd, het zou zo maar een verkeerde inschatting geweest kunnen zijn.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Lijkt mij meer een bedrijfsuitrit. Komt die op een kruising uit?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Antje Ha

   

  Daarom is inhalen op een kruising niet verstandig en ook niet toegestaan.

  reageer
 • Dick

   

  Ik denk veel eerder dat hier een foute inschatting aan ten grondslag ligt. Afstand tot kruispunt niet goed ingeschat, afstand tot tegenligger niet goed ingeschat, snelheid tegenligger niet goed ingeschat. Zoiets zal het zijn. Maar om te stellen dat het "haastige spoed"is gaat mij iets te ver.

  reageer
 • Theo

   

  In het bericht is sprake van een auto de linksaf sloeg. En je haalt ook links in. Mocht de afslaande auto geen richting hebben aangegeven dan is die auto fout. Anders heeft de inhalende bestuurder toch een voor hem onoverzichtelijke situatie gecreëerd en is daardoor in de problemen geraakt. Dan blijf ik bij mijn standpunt. In het algemeen is het sowieso niet handig bij zijwegen in te halen.

  reageer
 • Johan

   

  Wat een flauwe opmerking. Het inhalen kan ook van een 45km/h mobiel zijn geweest of wat dan ook en dan was er geen haast bij. Vooringenomen conclusie...

  reageer
 • Theo

   

  Haastige spoed is zelden goed.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert