Aziatische tijgermug bij autobandenbedrijven

EMMELOORD
De Aziatische tijgermug is aangetroffen op twee plaatsen in Flevoland. Het gaat om het bedrijf Kargro op industrieterrein Nagelerweg in Emmeloord en een bedrijf op industrieterrein Noordersluis in Lelystad. Beide zijn importeurs van gebruikte autobanden.

Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is de tijgermug gevonden tijdens reguliere controles. De Azatische tijgermug kwam bij beide bedrijven al eerder voor. De NVWA begint deze week met de bestrijding van de exotische muggen die een tropische ziekte bij zich kunnen dragen. Hoewel de kans daarop maar klein is, wordt er toch actie ondernomen. Dit om voortplanting en definitieve vestiging in Nederland te voorkomen. De NVWA gebruikt middelen die zowel larven als volwassen muggen doden.

Omwonenden van de bedrijven worden met een brief op de hoogte gesteld van de vondst en de bestrijdingsplannen.

reacties (5)

 • Dirk Zaan

   

  Wanneer het zo aan deze bedrijven verbonden is dan is het logisch sofort de voorraad te herschikken en alle banden met gif te behandelen. Het is logisch dat die beesten zich in de waterplassen in de banden voortplanten. Dit alles op kosten van de bedrijven. De vergunning moet ook aangepast worden zodat banden alleen nog droog opgeslagen mogen worden.

  reageer
 • Femke

   

  Vraagt geen hond zich af om wat voor verboden bestrijdingsmiddel het gaat nu ze in gaan grijpen? Omwonenden worden ingelicht door gemeente. Wanneer ben je een omwonende? Is het niet beter om preventie toe te passen?

  reageer
 • Ron

   

  Tja... dit is dus de zoveelste keer in Emmeloord, ik neem aan dat dit bedrijf dat in deze handel winst maakt en banden buiten heeft liggen zodat er in combinatie met regenwater en warmte een perfect klimaat ontstaat voor deze muggen zelf alle kosten draagt voor het opruimen? of mogen wij als gemeenschap alles weer betalen?

  reageer
 • Ad

   

  Eerst de lading vergassen en dan pas bewerken en de bestrijding natuurlijk ook door Kargro laten betalen

  reageer
 • bezorgde bewoner

   

  Is dit nu de derde of vierde keer? Ben de tel even kwijt... Is het niet eens tijd voor een oplossing in plaats van continue bestrijden? Denk bijvoorbeeld aan een behandel ruimte voor alle binnenkomende goederen. En dan natuurlijk niet in Emmeloord, maar gelijk in de haven. Met het huidige systeem ga je het niet winnen!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert