Auto's botsen op overstekende reeën

LELYSTAD
Op drie buitenwegen van Lelystad zijn dit weekeinde reeën aangereden. Volgens de politie staken de dieren in het donker plotseling de weg over en konden de automobilisten niet meer op tijd stoppen.

Eén van de reeën overleefde de botsing niet, de andere twee konden nog wegrennen. Aan twee van de auto's ontstond schade.

Nu het bronsttijd is, gebeurt het vaker dat reeën onverwacht de weg oversteken.

reacties (4)

 • Barbara

   

  Bronstijd...Is uitgebreid voor gewaarschuwd!! Pas een diervriendelijke snelheid aan dan raak je zelf ook niet de klos..

  reageer
 • Faerie

   

  Daarom, hou er rekening mee, het is weer juli/augustus dus bronsttijd! Er zijn bepaalde plekken die gevoeliger zijn. Dreven en wegen rondom parken en bebossing zijn berucht! Pas allemaal de snelheid aan bij schemer en donker, rijd bij voorkeur wat langzamer dan toegestaan, houd goed de bermen in de gaten voor beweging en oplichtende ogen, wees erop beducht. Mocht een dier oversteken, alarmlichten aan, stop voorzichtig en dim in eerste instantie je licht, er volgen doorgaans meer dieren! Afschrikken door toeteren en lichtflitsen kan, maar kan er ook voor zorgen dat de dieren op de weg gaan rennen. Rij als het veilig is voorzichtig weer verder. De schade aan je auto is fiks bij een aanrijding en de reeen overleven het meestal niet, ook als ze doorrennen is er vaak sprake van interne bloedingen waar het dier later aan bezwijkt.

  reageer
 • sjeffie

   

  Afschieten die beesten gebeurd veel te vaak!

  reageer
 • Ree

   

  Janmer dat de foto dan weer geen ree is! Kleine moeite om een foto van een ree te vinden toch? Gemiste kans....alweer

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert