Pakketbezorgers willen overleg over toekomst

ALMERE
Zelfstandige postpakketbezorgers in Almere willen deze week een eigen overleg met PostNL over hun beloning.

De tien ondernemers staakten vorige week al samen met collega's elders in het land om beter betaald te krijgen. Volgens een woordvoerder hebben de Almeerse bezorgers de hogere vergoeding extra dringend nodig.

Momenteel kunnen zij de pakketten ophalen in Almere zelf, maar vanaf volgende maand moeten ze de pakjes uit Amersfoort halen. Bovendien moeten de bezorgers de pakketten 's avonds terugbrengen naar Amersfoort als ze overdag niet kunnen worden afgeleverd. Hierdoor verbruiken de bezorgers meer brandstof en moeten ze hun voertuigen sneller afschrijven. De ondernemers hopen hiervoor gecompenseerd te worden.

reacties (1)

  • Frans

     

    Lijkt me normaal dat een zelfstandige over de beloning onderhandelt als de opdrachtgever de voorwaarden wijzigt. PostNL dacht goedkoop uit te zijn met hun zogenaamde zzp-constructie, maar moet nu ook de consequenties aanvaarden: ontevreden dienstverleners. Tarieven voor het verzenden van een pakket gaan elk jaar weer omhoog, dus waarom de tarieven voor de bezorgers niet? Ondertussen wacht ik nog wel steeds op mijn pakje, dus PostNL, schiet eens op met die nieuwe overeenkomsten!

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert