"Jongen moest met motoragent meerennen na opstootje"

ALMERE
De dertienjarige jongen die geboeid aan de motor van een politieagent moest meerennen in Almere, was kort daarvoor betrokken bij een opstootje. Dat schrijft het AD op basis van verklaringen van betrokken jongeren en een buurtsportwerker.
De politie wil dat verhaal niet bevestigen of ontkennen. De toedracht van het incident maakt deel uit van het interne onderzoek dat naar het optreden van de motoragent is ingesteld en daarover doet de politie geen mededelingen.

Volgens het AD zou de jongen met een groep jongeren bij een overdekt winkelgebied vlakbij de Stedenwijk zijn geweest. Een van de meisjes moest toen van haar moeder naar huis komen. Dat wilde het meisje niet en werd vervolgens door haar moeder opgehaald. De groep zou vervolgens stennis hebben gemaakt bij haar voordeur. Een overbuurman zei er wat van en kreeg de volle laag van de groep. Vervolgens belde de man de politie.

Diverse jongeren werden door agenten staande gehouden. De dertienjarige jongen zou daar zo van zijn geschrokken dat hij een valse naam opgaf. Toen de agent dat doorhad, nam hij de jongen geboeid mee aan zijn motor. Volgens de buurtwerker ging het maar om een kort stukje dat de jongen moest mee rennen.

reacties (52)

 • Almeerder

   

  Laat de politie gewoon zijn werk doen. Tuig moet gewoon aangepakt kunnen worden, ongeacht leeftijd, ras, geslacht etc.....

  reageer
 • Ikke

   

  Tsjongejongejonge wat wordt dit weer uit z'n verband getrokken. Die agent moet toch ook zijn motor meenemen! Als hij nou 100 km per uur ging rijden is er genoeg reden voor kritiek, maar deze crimineel kon gewoon meelopen dus waar hebben we het over!? Dus laten we ophouden de crimineel in bescherming te nemen. Hij heeft iets misdaan en moet op de blaren zitten.

  reageer
 • wendy

   

  Als mijnkind geweest was had het nog nachtje in celletje mogen blijven slapen leren ze van!

  reageer
 • Rob

   

  wat een verhalen allemaal, mensen of jullie vakantie of teveel vrije tijd.

  reageer
 • tinki

   

  wie zijn billen brand moet op de blaren zitten. agent was niet slim maar de jongen heeft het er naar gemaakt. had hij thuis maar opgevoed moeten worden. en slavernij bla bla dat wordt voor iedere klapscheet gebruikt. de jongen heeft er niks aan overgehouden is gewoon een crimi in de dop en die moet je niet met handschoentjes aanpakken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jaap

   

  Goede actie ook van de moeder die haar dochter van straat haalde,zouden er meer moeten doen. Ik hoop dat ze verschoond blijft van alle ziektes die haar door die aardige vrienden zijn toegewenst.

  reageer
 • Nikky

   

  @Sjon: En in wat voor fantasiewereld leef jij?

  reageer
 • .\/\/.

   

  "die grote overlast veroorzaken voor de gewone hardwerkende burger." - je merkt terecht op dat het 'trekken van de discriminatiekaart' overdreven is, maar dat gemekker over 'de gewone hardwerkende burger' is ook pathetisch.

  reageer
 • anna

   

  Het lijkt mij dat het allemaal weer goed gepraat gaat worden wat er met deze jongen is gebeurd.het is fout het is een jongen van 13 jaar oud.ik snap dat hij bang is.en dit doet denken aan de slaventihd. Het mag gewoon niet gebeuren. RESPECT DAAR DRAAIT ALLES OM.

  reageer
 • Neve

   

  de politieopleidingen kunnen ze binnenkort ook wel opdoeken .! Iedereen staat tegenwoordig te trappelen om agent te worden. Als ze maar naar zo'n misselijk ventje kijken worden ze al aangeklaagd door instanties , ouders en weet ik wat voor idioten zich er allemaal mee moeten bemoeien ! Super motivatie om vooral nog agent te worden in deze achterlijke tijd.

  reageer
 • Kees

   

  goede actie. Van de agent. Moeten ze vaker doen wie weet Leren dat tuig nog eens iets er van

  reageer
 • Henk

   

  Wakker worden allemaal. Dit is Nederland. Lopertje uitrollem dus voordit soort jochies. Ze verdienen zeker geen straf.

  reageer
 • George

   

  Een auto bellen en blijven wachten bij die groep totdat deze arriveert? Een motoragent in zijn eentje tegen zo'n groep jongeren? Het eerste waar één agent aan denkt is zijn eigen veiligheid. De agent heeft de jongen tot om de hoek meegenomen. Hooguit 50 meter, uit het zicht van de andere jongeren. Prima actie. Daarna is de verdachte opgehaald met een auto. Dus de agent heeft zeker een auto gebeld. Wat een onzin staat hier allemaal. De beelden hoe onbeschoft deze groep jongeren steeds is zie je binnenkort vast op geen stijl, als het onderzoek is afgelopen.

  reageer
 • George

   

  Wat dacht je van één agent uitstappen en de rolstoel duwen naar het bureau?

  reageer
 • sjon

   

  Top actie, tot dat het jouw eigen zoon is. Wat ik mij afvraag is, hoe zou hij dit opgelost hebben met iemand in een rolstoel. Doet mij denken aan MadMax. Wat voor advies geeft jij de politie bij een volle auto? In de kofferbak of op de voorkant vastbinden.

  reageer
 • frits

   

  Zou een stuk helpen als de politie ook gewoon vaker op straat rond loopt en optreedt, in plaats van alleen maar anoniem vanuit een auto snelheidsovertreders te flitsen. Openbare orde is een beetje een ondergeschoven kindje aan het worden, zeker als het om hinder en overlast van groepen jongeren gaat.

  reageer
 • Jan

   

  Waar jij je druk maakt over een creatieve manier van een arrestant naar het bureau begeleiden, wordt er intussen weer gretig de discriminatiekaart getrokken. Vergelijkingen met de slavernij, werkelijk? Politie heeft ondertussen hun handen vol aan al die hangjongeren die grote overlast veroorzaken voor de gewone hardwerkende burger. En de manier waarop is niets mis mee. Dit even als toevoeging aan de door jou gewenste discussie. Die in mijn ogen zinloos is, want wat is nu werkelijk het probleem? Dat het om een donkere jongen gaat, of de manier waarop. Ik vermoed het eerste, en daar zit nu juist het probleem. Er werd hier al eerder gemeld dat als het om een blanke jongen had gegaan, er niemand zich zo overdreven druk zou maken.

  reageer
 • Karel

   

  Wat een ophef. Die jongen is gewoon aan het trainen voor een duurloop. En hij houd die motoragent vast, want anders verdwaalt hij.

  reageer
 • Sam

   

  Nee, de discussie moet gaan over hoe er in Nederland omgegaan wordt met de politie en andere hulpverleners. Nederland zou een stuk prettiger kunnen worden.

  reageer
 • grondstof

   

  Het gaat er niet waarom de jongen werd aangehouden maar de manier waarop is schandelijk. De betreffende agent had via zijn mobilofoon versterking op kunnen roepen die de jongen met een auto had kunnen vervoeren zoals normaal ook gebeurt. De jongen gaat niet vrij uit in deze zaak maar de agent helemaal niet met zijn voorbeeldfunctie. Hij zal wel even uit beeld blijven tot de storm geluwd is en dan horen wij er nooit iets meer van.

  reageer
 • Miss

   

  Natuurlijk mag het volgens de regels niet en had deze agent een wagen moeten oproepen. Heel eerlijk ben ik blij met deze agent. Niet meer over je heen laten lopen maar aanpakken die vervelende jochies. Respect voor de politie en strengere straffen zal Nederland een stuk plezieriger maken om te wonen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  De discussie zou niet moeten gaan over of het wel of niet terecht is dat die jongen mee moest naar het bureau, maar over of het acceptabel is dat het OP DEZE MANIER gebeurt.

  reageer
 • gerhard

   

  bravo voor deze agent

  reageer
 • kees d.

   

  Er worden tegenwoordig alleen maar filmpjes gemaakt van dienders die ingrijpen en zeker nooit van wat er zich vooraf heeft afgespeeld. Dit is alleen om de dienders in een kwaad daglicht te zetten. Je mag van mij de makers van die filmpjes ook flink beboeten omdat zij tijdens het filmen de politie enorm in de weg lopen en zij met die filmpjes verkeerde bedoelingen hebben. Het wordt tijd dat wij als één man achter onze dienders gaan staan!

  reageer
 • Sam

   

  Boontje komt om zijn loontje.

  reageer
 • ABS

   

  Die blaren kreeg je vroeger thuis wel als ze wisten dat je op straat was op een moment dat dat niet hoorde en extra blaren als ze erachter kwamen dat je je respectloos had gedragen tegen volwassenen.

  reageer
 • evros

   

  kom Erik, die knaap moet aangepakt ! Als agenten niet ingrijpen loopt ook iedereen te kankeren. Dan heet het slappe hap! Over de manier van aanpak is een flinke discussie ontstaan. Belachelijk ! Laten ze hier in Nederland de dienstplicht weer invoeren ! Voor jongens en meiden. Niet voor 18 maanden maar voor een jaar of vier. Kunnen ze die gasten daar heropvoeden. Maar dan wel vanaf 17 jaar ! Kunnen ze leren wat hun plichten zijn.

  reageer
 • Jaap

   

  Het is nog simpeler, noem eens een wet waarin staat dat deze agent fout was.

  reageer
 • Simon

   

  Dat die jongen 13 is kon de agent niet weten, hij had immers geen identiteitsbewijs. Wel had die jongen tot twee keer toe een valse naam opgegeven, dat kan oom agent namelijk checken via zijn mobilofoon. Dus dan neem je zo iemand mee naar het politiebureau om het uit te zoeken. Als er dan net geen arrestantenbusje beschikbaar is, en het bureau min of meer om de hoek is, lijkt me dit gewoon de meest praktische oplossing.

  reageer
 • Erik

   

  heel simpel agent dient ontslagen te worden. Regels zijn regels! Niemand staat boven de wet. Ik krijg ook gewoon een boete als ik 5 km te hard rij ongeacht mijn "smoes". Zo kan ik nog wel 100 regels noemen waar wij ons als burger of normale mensen zoals agenten over burgers praten zich aan moeten houden. Alsof een agent meer kan dan die normale burger.

  reageer
 • jo jo

   

  Geweldige actie van meneer agent. Lekker kostenbesparend ook! Chapeau! :)

  reageer
 • Janssen

   

  Hoe weet je nu of hij een Valse naam opgaf. Deze jongen had geen legitimatie bij zich.

  reageer
 • tjop

   

  wat mot een koter van die leeftijd op straat, hou ze binnen. korte metten maken met die koters, jong geleerd is oud gedaan.

  reageer
 • Greet

   

  Zo wie zo is dit niet juist een politie agent Heeft een voorbeeld functie Het kan ook op een normale manier en had hij een auto moeten oproepen

  reageer
 • wallander

   

  Wat een gezeur,rennen is hartstikke gezond, vooral doorgaan!

  reageer
 • polderboer

   

  Als dat al rennen is? Hoogstens snelwandelen. In de gilopa moet dat op die leeftijd . Wat een gezeur allemaal

  reageer
 • Klaas

   

  De agent handelde verkeerd, hij had een auto moeten laten komen, dus ongeacht wat er aan vooraf is gegaan.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Zo durf ik nu best te beweren dat er ook geen sprake is geweest van mee moeten rennen." - dat is vrij gedurfd. Op het filmpje is toch duidelijk te zien dat er gerend wordt, hoewel niet de hele tijd.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Zo durf ik nu best te beweren dat er ook geen sprake is geweest van mee moeten rennen." - dat is vrij gedurfd. Op het filmpje is toch duidelijk te zien dat er gerend wordt, hoewel niet de hele tijd.

  reageer
 • Peter

   

  Het filmpje heb je vast niet goed gekeken. Daar zie je dat de motor stapvoets rijd. Een enkel moment in dit filmpje begint de arrestant mee te joggen. Motoragent verhoogt zijn tempo niet. Daarbij heeft het inderdaad niks te maken met legitimatie draagplicht van deze jongen. Neemt niet weg dat hij strafbaar is zodra hij een valse naam opgeeft. Legitimatiebewijs of niet.

  reageer
 • jan r. bakker

   

  En u kunt bij zo'n notoire leugenaar natuurlijk feilloos vaststellen of de persoon in kwestie 13, 14 of 15 jaar is. Ach ja, de beste stuurlui etc.

  reageer
 • politieagent

   

  En hoe moet je die leeftijd controleren?

  reageer
 • ikke

   

  Klopt, in de Middeleeuwen bestonden er nog geen motoren!

  reageer
 • Erik_d

   

  Eindelijk een agent die actie onderneemt. De jongen was dus bij een opstoot betrokken en gaf een valse naam op. Genoeg redenen om hem mee te nemen naar het bureau. Wat mij betreft een bonus voor de agent.

  reageer
 • Havenaar

   

  Dan had er weer een wagen moeten komen met 2 agenten erin terwijl deze hard elders nodig zijn in een stad als almere wat het walhalla voor crimineel gedrag is. Dit was slim, efficcient en goed handelen wat die moteragent heeft gedaan. Mijn steun heeft ie.

  reageer
 • A.

   

  Op je 14e moet je middels een bewijs aantonen wie je bent, daarvoor volstaat opgave, maar je mag daarover niet liegen! Als je dit wel doet heeft de agent hel volste recht je mee te nemen en te achterhalen wie je echt bent!

  reageer
 • eigen risico

   

  daarin tegen is het false naam opgeven natuurlijk niet toegestaan. Doe je dat toch, en oom agent komt erachter. Dan word je aangehouden. Dat weet je van te voren. Dat risico heeft hij zelf genomen! en dat hij zogenaamd van "schrik" een verkeerde naam op geeft is de grootste onzin. Wie schrikt er nou en zegt dat hij Sinterklaas heet in plaats van piet. Smoesjes achteraf. Dus idd op de blaren zitten nu.

  reageer
 • Klaas

   

  geschrokken of niet ik vind het een goede actie van de agent.moet je maar eerlijk zijn.wie zich brand moet op de blaren zitten.laten we in Nederland nou eens stoppen met dit softe gedoe.voor de politie moet je ontzag hebben

  reageer
 • A.

   

  Helemaal mee eens, waar halen ze op hun 13e het lef vandaan om bij de moeder van het vriendinnetje stennis te schoppen en vervolgens ook nog de overbuurman de volle laag te geven als die haar overbuurvrouw beschermt.

  reageer
 • Danny

   

  het maakt niet uit wat er vooraf is gegaan. We zitten niet meer in de middeleeuwen en hij had gewoon een wagen kunnen laten komen. Daar bij komt nog eens dat je pas vanaf je 14de verplicht bent om legetimatie op zak te hebben.

  reageer
 • rinus

   

  Laat stichting boni dat er ook bij vertellen als ze straks Annemarie Jorritsma gaan zeuren.

  reageer
 • Job

   

  Zo zie je dat de situatie wel iets anders in elkaar steekt dan eerder in de media gemeld is. Zo durf ik nu best te beweren dat er ook geen sprake is geweest van mee moeten rennen. Stapvoets rijden en meelopen over een korte afstand. Opstootje veroorzaken houdt ook in dat je risico loopt. 'Wie zijn kont verbrand moet op de blaren zitten!' zei mijn moeder altijd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert