94 banen weg bij kaasverwerker A-ware

ALMERE
Bij kaasverwerker A-ware in Almere verdwijnen 94 van de 540 banen. Het gaat om 51 medewerkers in vaste dienst en 43 flexkrachten. Volgens A-ware zijn de ontslagen het gevolg van het wegvallen van een aantal contracten met buitenlandse supermarktketens. Ook kunnen er nu meer kilo's met minder mensen worden geproduceerd dan een aantal jaar geleden.

A-ware is één van de grootste kaasverwerkers van Nederland. Bij het bedrijf werken zo'n 1700 mensen verspreid over verschillende vestigingen. Het onderdeel waar de ontslagen vallen, A-ware Packaging, is gevestigd op industrieterrein Stichtsekant. Twee jaar geleden zat dat deel van het bedrijf nog in Zeewolde.

A-ware is een familiebedrijf gespecialiseerd in het rijpen, versnijden, verpakken, opslaan en transporteren van kaas en andere voedselproducten.

reacties (3)

 • Hilda

   

  Werd er nou niet gezegd dat iedereen zo blij was paar jaar geleden dat Aware naar almere zou komen, omdat dit zoveel banen zou creëren? Nou die banen zijn dus in rook opgegaan...en dan heeft nog niemand het erover dat bij de verhuizing ook zoveel contracten niet zijn verlengd.

  reageer
 • jassie

   

  Altijd het zelfde hogere productie, mensen ontslaan en meer geld voor top en aandeelhouders.

  reageer
 • Tsja

   

  Zullen de mensen op de werkvloer wel weer zijn die ontslagen worden. De verantwoordelijke "managers" mogen natuurlijk blijven daar zij verantwoordelijk zijn voor het geheel. Deze lui hebben geen flauw benul van zaken doen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert