Man valt door 7 meter hoog dak

DRONTEN
Bij een bedrijf aan de Staalwijk in Dronten is dinsdagochtend een man door het dak gezakt. Daardoor maakte hij een val van zeven meter.

Het personeel van de traumahelikopter was opgeroepen om assistentie te verlenen. Volgens de politie is het slachtoffer met botbreuken naar het ziekenhuis gebracht.

De Arbeidsinspectie doet onderzoek naar het ongeval. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren.


reacties (4)

 • polderboer

   

  Asbest dakje? Die waarschuwen vaak niet zak je zo doorheen..

  reageer
 • De ingenieur

   

  Op foto's staat een relatief nieuw gebouw. Eternit golfplaten worden al jaren niet meer gebruikt. Zeker niet bij die grote gebouwen.

 • Antje Ha

   

  Werken zonder valbescherming blijft een onuitroeibaar kwaad. Het ligt ook vaak aan de medewerkers die geen tuig willen dragen of niet vast willen zitten. Net als mensen die in de auto geen veiligheidsgordel willen dragen.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Het principe in de bouw is altijd dat wat beloopbaar lijkt ook beloopbaar moet zijn. Zoals een goot waarin je kan staan moet een persoon kunnen dragen. Voor daken geldt hetzelfde. Klaarblijkelijk heeft men bij dit pand zitten slapen. Of is de arbeider, ook niet goed, gewoon naar beneden gevallen?

  reageer
 • Robert

   

  De foto is van de zonnepanelen bij Van Liere. Hier was een bedrijf zonder valbeveiliging aan het panelen leggen. Nadat de werkzaamheden blijkbaar zijn stilgelegd werden allerlei voorzieningen aangebracht. Deze werkgever moet gestraft worden!!! Zijn werknemer is nu letterlijk en figuurlijk het slachtoffer.

  reageer
 • Antje

   

  Werken zonder bescherming is meestal de keuze van de werknemer.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert