Leefbaar Lelystad wil onderzoek naar natuurbad

LELYSTAD
Leefbaar Lelystad wil dat er in Lelystad een natuurbad wordt aangelegd. De partij zal daarvoor een initiatiefvoorstel indienen in de gemeenteraad.

Omdat een openluchtzwembad erg duur is, zou de aanleg van een recreatieplas een betere mogelijkheid opleveren om te zwemmen. Volgens Leefbaar Lelystad zou de wijk Warande daarvoor de beste locatie zijn.

Een waterplas als het Bovenwater is volgens Leefbaar minder geschikt voor recreatie, omdat daar veel algen en waterplanten in voorkomen.

reacties (17)

 • raadsvolger

   

  Zoals je ziet heeft Omroep Flevoland n.a.v. mijn opmerking de foto verwijderd en een andere geplaatst met een raadslid van LL. Bindend Lokaal bestond uit Stadspartij en Leefbaar Lelystad en bekleedden onder deze titel raadszetels periode 2010-2014. Echter er kwam door interne troubels een scheiding tot stand die weer 2 partijen deed ontstaan, waarvan 1 weer in de raad. Statutair kan Bindend Lokaal nog wel bestaan, maar de samenwerking met Leefbaar Lelystad onder de paraplu van Bindend Lokaal bestaat niet meer.Deze samenwerking is dus ontbonden.

  reageer
 • vogeltje

   

  Ik mis de houtrib nog steeds. Jammer dat het zo duur is.

  reageer
 • KC

   

  Bedankt voor de extra informatie. Dat betekend dat het zand nu afgedekt is met een dikke laag slip van meer dan 4 meter. Voor vissen en vogels is dat ideaal.

  reageer
 • frits

   

  Wat wil LL nu eigenlijk: een natuurbad (is een zwembad met gezuiverd en verwarmd natuurwater) of een zwemplas met een strandje? Dat zijn twee totaal verschillende zaken. Strandjes hebben we al, en dat blijft in Lelystad letterlijk prut, op slechte momenten met blauwalgen, en op goede momenten groen van gewone algen. Een natuurbad is prima, maar dat is in feite gewoon een openluchtzwembad, en dus niet goedkoper. Een natuurbad is overigens een betere investering dan Flevokust, citymarketing, allerlei evenementen en een groot deel van het welzijnswerk.

  reageer
 • Johan

   

  Beste kc, ik moet u toch echt even verbeteren. Al jaren bevis ik de Zuigerplas danwel met de boot danwel vanaf de kant. Daar ik gebruik maak van een dieptemeter kan ik u precies vertellen hoe diep het is. Helaas moet u teleurstellen het diepste punt bedraagt 4,10 meter, en is gelegen voor de parkeerplaats aan de spoorbaanzijde ( bij de invaliden visplaats ). Vroeger was het dieper, echter zijn de gaten gedempt gelik 1 van de redenen waarom de waterkwaliteit vroeger niet zo best was (samen met de toen aanwezige meeuwenkolonie). Overigens is de zuigerplas, de naam zegt het al, een voormalige zuigput en zou de bodem weldegelijk een zandbodem zijn. Ware het niet dat die dus met dat dempen bedekt is met een laag prut. Echter is de waterkwaliteit tegenwoordig stukken beter dan menigeen zou denken en zou er prima gezwommen kunnen worden. Maar waarom makkelijk als heg ook duur kan.......

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  Ik denk dat jij een grote bazelaar bent die de Lelystadse geschiedenis niet kent. Er moest heel veel zand worden gezogen voor de IJsselmeerdijk en dat doe echt niet met 8 meter bij deze oppervlakte van de Zuigerplas.

  reageer
 • Richard

   

  En meneer bazelaar is weer terug. Hoe kom jij erbij dat de zuigerplas 10 tot 25 meter diep is. Nog niet eens 8 meter. Wederom bewijs je weer niets!

  reageer
 • KC

   

  Het is wel een oude foto met links op de foto Cok Homan, maar Bindend Lokaal is nooit ontbonden. Foutje raadvolger E.

  reageer
 • Tsja

   

  En welke bevriende aannemer gaat hier weer samen met LL een hoop geld aan verdienen.

  reageer
 • Jos Erbe

   

  Ligt vast nog wel een leuk ontwerp in de la van de wethouder iets met zilverparkwater

  reageer
 • zwemmer

   

  Onderzoek is geldverspilling. We hebben al genoeg natuurbaden: "strandje"nabij Bataviahaven strand in Zuigerplasbos strand achter het golfressort etc.

  reageer
 • raadsvolger

   

  Sinds wanneer hebben we de partij Bindend Lokaal weer in raad volgens de foto bij het artikel. Bindend Lokaal is allang ontbonden.

  reageer
 • KC

   

  Flevoland is met de klei en veen is niet geschikt voor een natuurbad. Alleen op zandgrond is het goed mogelijk. Kijk maar naar het Zuigerplasbos, het Bovenwater, e.d. Dat zijn geen goede zwemlocaties en zullen het ook nooit worden, terwijl bijvoorbeeld het Zuigerplasbos ca. 10-25 m diep is. Daar zijn de vogels weer het probleem.

  reageer
 • Algen en waterplanten komen dan toch ook in een nieuwe plas voor. Idd pak het boven het bovenwater goed aan,maak het aantrekkeliijk daar en klaar is kees,en dan bedoel ik niet dat daar huizen gebouwd worden ofzo,maar mooi strandje schoon water in een omgeving zo het nu is.

  reageer
 • jan

   

  Maak van het Mandela puinveldje een zwemplas. eilandje in het midden en hoe passend wil je het hebben.

  reageer
 • leon

   

  Mee eens. Is ook dichtbij voor de initiatiefnemers.

  reageer
 • bb

   

  Waarom veel geld uitgeven als je het boven water heb gewoon het boven water aanpakken en klaar is kees nee ze de gemeente we laten het bovenwater een moeras worden dan kunnen we daar straks huizen op bouwen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert