Laatste gedenkbomen in november geplant

DRONTEN
Eind november wordt de laatste boomplantdag gehouden in het Koningin Wilhelminabos in Dronten. Er worden dan 500 gedenkbomen geplant voor mensen die zijn overleden aan kanker. Afgelopen november liet KWF Kankerbestrijding al weten met de jaarlijkse gedenkdag te stoppen omdat deze te duur is geworden.

De afgelopen vijftien jaar zijn er meer dan 25.000 bomen geplant door nabestaanden van overleden kankerpatiënten. Ook staan er glaspanelen met de namen van de overledenen.

Het gedenkbos is een initiatief van stichting Nationale Boomfeestdag, Staatsbosbeheer en KWF Kankerbestrijding.

reacties (3)

 • bezoekster laatste bomen dag

   

  de bomen-voor-het-leven dag te duur???? nee het bos is vol na 15 jaar en 25000 bomen!!!!

  reageer
 • Tonny Lenselink

   

  Een beetje vreemde reactie van het KWF terwijl er op de site van het Wilhelminabos deze tekst staat. Ook in ander opzicht gaat het om 'Bomen voor het leven'. De Stichting Nationale Boomfeestdag geeft namelijk van de € 75,- een bedrag van € 15,- aan KWF Kankerbestrijding ten behoeve van onderzoek naar nieuwe behandelmogelijkheden, waardoor meer mensen met kanker genezen.

  reageer
 • nabestaande

   

  Mijn vader is in april 2011 overleden. Heeft ruim veertig jaar in het roggebotsebos gewerkt. Eind 2011 hebben we een boom gepland. Zeer dankbaar zijn we dat de naam vermeld staat op een glazen plaat

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert