SP: betrek burgers beter bij centrumplan

EMMELOORD
De SP in de gemeente Noordoostpolder is het niet eens met de manier waarop burgers worden betrokken bij de plannen voor het centrum in Emmeloord.

Sinds 1 juli kunnen inwoners en bedrijven meepraten over de herinrichting van het stadshart van Emmeloord. Zo worden er zeven bijeenkomsten georganiseerd. Ook is er een klankbordgroep opgericht.

Volgens de SP hecht wethouder Henk Suelmann weinig waarde aan de klankbordgroep die de ideeën die worden aangedragen tijdens de bijeenkomsten moet toetsen. Ook vinden de socialisten dat er geen raadsleden in zouden moeten zitten. Dat is nu wel het geval.

Suelmann zelf zegt de kritiek van de SP te kennen. Hij geeft aan dat de waarde van de klankbordgroep niet te hoog ingeschat moet worden.

reacties (7)

 • Emmeloorder

   

  Hoe kan je dit nu al met zoveel zekerheid zeggen? Als ik het goed begrijp zitten er vijf raadsleden in de klankbordgroep. In de projectgroep en werkgroepen zijn iedereen welkom.

  reageer
 • Carry

   

  Dit houdt gewoon in dat de raadsleden gaan beslissen. En de burger er voor spel en bonen bij zit. Kunnen ze later zeggen dat die toch mee mochten beslissen. Niet dus!!

  reageer
 • Emmeloorder

   

  Ik vind het echt ongelofelijk waar de SP nu weer mee komt. De aanname dat mensen niks weten van dit alles is nergens op gestoeld. Een ieder die de Noordoostpolder leest (of de Stentor of Flevopost), Omroep Flevoland kijkt, facebook of twitter heeft is op de hoogte van de mogelijkheden. Van degenen die dit niet doen kan je je afvragen of ze betrokken zijn. En dan stellen dat mensen geen brief kunnen schrijven, vertrouwen is ver te zoeken. De SP profileert zich als een echte tegenpartij in Noordoostpolder. SP: wees constructief en durf verantwoordelijkheid te dragen. Jullie zijn volksvertegenwoordigers, durf die verantwoordelijkheid dan ook te dragen.

  reageer
 • aki24

   

  Stop met die zinloze en veel te dure plannen en ook ophouden te roepen over winkel panden op de deel de huidige winkelstraat loopt leeg maar men wil graag leegstand bouwen gewoon opnieuw straten en behouden met her en der Wat groen voor evenementen. De plannen waren gemaakt toen er een overschot aan geld was en ook nog eens aan mogelijkheden die zijn er nu niet meer in 2015 stop met die waanideeën je hoeft híer geen hooggeleerde voor te wezen .stoppen ophouden investeer in dingen die wel echt nodig zijn bv het ziekenhuis Antonius die ken wel wat geld gebruiken.

  reageer
 • Anoniem

   

  Leuk die bewoners bijeenkomsten, maar uiteindelijk zijn het toch de stuurgroep, projectgroep en klankbordgroep die knoop gaan doorhakken!!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • arie

   

  Suelmann zelf zegt de kritiek van de SP te kennen. Hij geeft aan dat de waarde van de klankbordgroep niet te hoog ingeschat moet worden. Pardon, kan de heer Suelmann dit nog even bevestigen!

  reageer
 • Johan

   

  Wat flauw van de SP. In alle vorige publicaties was er toch niks aan de hand en bovendien; er worden volgens de speciale website avonden etc. georganiseerd. Als op een avond 100 mensen komen gaan die raadsleden (op het totaal van die commissies) dus weinig inbreng hebben. Bovendien denk ik dat als mensen maar betrokken blijven en die website en andere sites (plus facebook, twitter etc) volgen er echt niet iets raars gebeurd. Ik vind het erger dat de SP geen vertrouwen in ons als burgers heeft. Op hun website stellen ze dat mensen of niks weten van dit alles (dan heb je dus geen krant, facebook, twitter etc gelezen, dan ben je dus ook totaal niet betrokken) of ze stellen dat mensen geen brief kunnen schrijven. Nou wat een vertrouwen in de bevolking van de SP. Ik vind die houding erg jammer. Werk eens gewoon constructief mee zonder al die rare vooroordelen en maak geen SP ding van de Deel, de Deel/centrum is van ons allemaal en geen SPeeltje!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert