Minder bemoeienis overheid voor zorgaanbieder Coloriet

FLEVOLAND
Coloriet krijgt de vrijheid om de zorg naar eigen inzicht in te vullen. De zorgaanbieder doet mee aan een proef van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), om de kwaliteit van de zorg te verbeteren en te vernieuwen.

In het plan van Coloriet moeten ouderen zich niet aanpassen aan de woon- en welzijnsorganisatie, maar juist andersom. Medewerkers van de zorgaanbieder moeten zich aanpassen als een bewoner iets van ze verwacht.

Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS wil een verandering in de zorg, omdat mensen steeds een steeds hogere leeftijd bereiken en vaker complexere zorg nodig hebben. Zorgaanbieders konden een plan indienen bij het ministerie om mee te doen aan de proef. Naast Coloriet doen ook Icare en Woonzorg Flevoland mee.

reacties (6)

 • ikke

   

  Prachtige wijze van zorg!!!!

  reageer
 • Oudje

   

  Het klinkt allemaal mooi in theorie. Nu de praktijk nog. Het zal er wel op neer komen dat de familie nog meer ingeschakeld wordt, want ja..... het lijkt op "THUIS" hè.

  reageer
 • Jos '56

   

  Wat heeft dit met Coloriet te maken ??

  reageer
 • Koos W

   

  De mensen willen niet direct meer kwaliteit van de medewerkers, die doen al hun stinkende best. Ze willen kwantiteit of te wel MEER mensen aan hun bed, dus personeel erbij. Nou directie ik wacht de personeelsadvertentie af.

  reageer
 • Barbara

   

  Clienten die zorg behoeven krijgen zelf de regie? Dat lijkt een aantrekkelijk aanbod? Daarbij niet vergeten dan dat je op die plek niet alleen inhuizig bent maar met een hele groep zorg behoeft van verschillende aard. Je moet er dus als zorgbehoevende vooral voor zorgen dat je je eigen mantelzorghulpjes zo direct mogelijk bij de hand hebt? Omdat deze proef voor de meeste cliënten een ware zorg erbij zal zijn, zullen deze leuk verzonnen "schijnoplossingen" niets te maken hebben met betere verzorging. Ik voorspel met een grote mate van zekerheid een achteruitgang i.p.v vooruitgang. Hoe mooi de populaire woorden van de directrice ook gekozen zijn. Woorden, die in de praktijk maar al te makkelijk misverstaan zullen worden! Succes wens ik vooral de zorgbehoevenden toe!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • hans b

   

  Jammer je kon er goedkoop blowen !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert