Ruim 150 hardrijders geflitst op Markerwaarddijk

LELYSTAD
Bij een snelheidscontrole op de Markerwaarddijk tussen Lelystad en Enkhuizen zijn dinsdag 156 hardrijders geflitst.

Volgens de politie was de hoogst gemeten snelheid 157 kilometer per uur. Op de dijk geldt een maximum snelheid van 100 kilometer per uur. De oplettende automobilist had kunnen weten dat er geflitst zou worden; de politie Lelystad had eerder op de dag een waarschuwing op Twitter geplaatst.

Omdat er geregeld klachten zijn over snelheidsduivels op de Markerwaarddijk heeft de politie besloten daar vaker te controleren.


reacties (11)

 • Mop

   

  Ik snap dat niet iedereen 100 km rijdt maar als je dan zo nodig langzamer wil rijden, kijk dan af en toe eens in de achteruitrijspiegel en kijk eens hoeveel auto's er achter je zit een. Zijn dit ver veel? Geef dan gas bij, dan hoeft er minder ingehaald te worden. Geeft minder risico op ongelukken. Houdt rekening met elkaar.

  reageer
 • dennis

   

  Oom agent kan weer trots zijn op zichzelf ! Weer lekker burgertje pesten !das makkelijker dan echt politie werk doen ! Helden zijn het !

  reageer
 • .\/\/.

   

  Burgers die veel te hard rijden en die daarmee het risico verhogen dat een vader, een zoon, een moeder, een buurman etc. nooit meer thuis komt......die kunnen wat mij betreft niet genoeg gepest worden.

 • Ton

   

  De ene dag zit de agent achter zijn flitser de andere dag mag hij een slecht nieuwsgesprek voeren omdat één of andere idioot, die zonodig zo hard moest rijden, hun familielid heeft doodgereden. Kortzichtige reacties of toevallig eens een keer een bekeuring gekregen? Fijne dag en rijd veilig.

 • Ik

   

  Ik begrijp de reacties van mensen die zeggen dat 100 mag maar niet moet. Echter getuigd het ook niet van veel meedenken met anderen als je bewust ver onder de max gaat rijden op een weg waar anderen je niet in kunnen of mogen halen. Jij bepaalt daarmee dat anderen ook niet sneller kunnen en legt daarmee jou wil op bij anderen. Dit wekt soms irritatie op bij medeweggebruikers. Dus als je zachter wil denk dsn ook na wat je anderen daarmee verplicht!

  reageer
 • ja en..?

   

  En verplicht u nou niet iedereen maximale snelheid te laten rijden, door uw opmerking. We moeten ons dus allemaal schikken aan u. Houdt uw agressie in bedwang, minder snelheid en haal in als het kan...... :-D

 • Hendrik...

   

  Als je op tijd vertrekt, hoef je je nooit te haasten en is hardrijden niet noodzakelijk.

  reageer
 • nico

   

  ik maak haast elke dag gebruik van de dijk , en vertrek altijd op tijd ,het is gewoon storend ,dat er bestuurders zijn die 65 à 70 km/u gaan rijden ,en nu zal men wel reageren dat ,dat niet zo is ,nou rij er maar eens iedere dag over heen. die mensen die vinden dat wij hun `n snelheid opleggen van 100km/u wil ik wel eens zien op b,v de weg van Lelystad naar Dronten ,als ik daar 40 km/u ga rijden , blijven ze dan hele weg achter mij aanrijden of .... kijk 150km/u op de dijk is ook overdreven ,maar 100 km/u heb je geen last van dat men in haalt , en dan is het ook veiliger rijden

 • Pzaal

   

  Niet iedereen heeft zin in Twitter of kijkt op Twitter. Ik heber hhelemaal niks mee dat Twitter. Jegh..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Nico

   

  Goed bezig! Dr mag véél vaker gecontroleerd worden daar! Ik geniet er alle keer weer van, het is een prachtige weg door twee schitterende meren heen. Elke dag is weer anders, en dan is 100 me hard zat..

  reageer
 • Dick

   

  D'r is anders nog nooit een ongeval voorkomen door een controle. Wel hebben er ongevallen plaatsgevonden juist door zo'n controle. Vorig jaar op de A67 was een hele duidelijke. Auto tussen twee vrachtwagens in geplet, tijdens de afhandeling was te zien hoe een idioot zijn statiefje op last van de VOA op stond te ruimen. Helaas waren de foto's sneller dan het inpakken! Als je echt denkt dat controles de verkeersveiligheid verhogen dan ben je echt niet goed wijs.

 • Gewoon lekker 100 laten deze weg, verhoogde rijbaanafscheiding waardoor je niet meer kan inhalen, want daar door gebeuren de meeste ongelukken op deze weg.

  reageer
 • Dick

   

  Zeker een klap van een molen gehad? Ik heb echt geen zin om achter een 70km/u rijdende toerist of opa te blijven hangen. Overigens is een verhoogde afscheiding nog steeds geen garantie tegen ongevallen. Kijk maar naar de N50 tussen Kampen en Zwolle. Daar vinden ook nog steeds dodelijke ongevallen plaats. En allemaal omdat we niet met autorijden bezig zijn maar met hele andere dingen.

 • Patrick

   

  Ik gebruik ook geen Twitter, volkomen nutteloos medium. Maar ik let natuurlijk sowieso altijd op mijn snelheid (ahum) :-)

  reageer
 • .W.

   

  Alsof heel Nederland volger is van de Lelystadse koddebeiers.

  reageer
 • Dick van Ham

   

  Het is ook schandalig dat je op die weg maar 100 mag reiden. Probleem is ook in deze tijd van het jaar dat je van die irritante toeristen hebt die op een 100 km weg maar 70 of 80 rijden. Ze moeten van deze weg 120 of 130 maken punt uit. Het is trouwens de saaiste weg na de afsluitdijk van heel Nederland.

  reageer
 • Whoknows

   

  En jij denkt dat dat het verkeersveiligheid ten goed komt? De weg is 2 baans, dus het tegemoet komende verkeer zit dicht bij je. En wat is het verschil wat max 80 of 90 mag rijden, heel erg groot. En de kans op dodelijke ongelukken, ja met die snelheid op een ander botsen is dodelijk, zal vele malen toe nemen. Nee laten we het maar gewoon bij deze snelheden houden en vergeet niet je MAG 100 rijden het MOET niet.

 • wat is snel?

   

  Sinds wanneer is het irritant als je iets langzamer rijdt dan wat wettelijk mag. Laat je zenuwen zakken in het verkeer....... 't Beroerde is dat men vaak toch weer samen voor een verkeerslicht komt te staan ;-)

 • Rob

   

  Dick, Dan rij je toch lekker om! 100 km per uur is mooi zat met caravans en vrachtwagens op dezelfde weg.

 • frits

   

  Absurd om dit via Twitter te melden. Juist social media gebruik in de auto leidt tot veel ongevallen. De politie geeft hiermee een volstrekt verkeerd voorbeeld. Overigens zijn klachten een wat vreemde motivatie; het zou moeten gaan om de vraag of er op de dijk veel ongevallen gebeuren die snelheidsgerelateerd zijn. Volgens mij zijn er in Flevoland dan heel wat wegen die een groter probleem zijn. Wat op de dijk wel een probleem is, is dat mensen zich niet aan het gebod houden om hun verlichting te ontsteken. Veel auto's zijn daardoor slecht zichtbaar, en dat levert risico's op met inhalen. Daarnaast kom ik regelmatig een tractor op de dijk tegen met een tankwagen als aanhanger, en ook brommobielen ben ik al op de hoofdrijbaan van de dijk tegengekomen. Dat levert echt gevaarlijke situaties op.

  reageer
 • Henk

   

  Beetje raar dat de politie het verkeerde voorbeeld geeft als zij een bericht op twitter zetten. Jij bent als persoon zelf verantwoordelijk hoe jij met je smartphone omgaat in het verkeer. Ten tweede is voeren van verlichting niet verplicht. En als laatst is een maximum snelheid een maxium en niet een minimun. Wat handig is als jij tractor of brommobiel tegenkomt om de politie in te lichten. Uiteraard handsfree of op een p. Tip van de dag: adem in en adem uit en ontspan.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert