Kamervragen over vermeende incidenten in azc's

DRONTEN
De Kamerleden Van Klaveren en Bontes hebben schriftelijke vragen gesteld over onder meer een vermeende massale vechtpartij afgelopen vrijdag in het azc in Dronten. De politie zou hierbij ingegrepen hebben.

Het COA laat desgevraagd weten dat er vrijdag absoluut geen massale vechtpartij in het azc in Dronten is geweest. Volgens een woordvoerder is er in de nacht van zaterdag op zondag wel een conflict geweest tussen twee mannen.

De kamerleden baseren zich op een artikel in de krant NRC over spanningen tussen christenen en moslims in azc's. Van Klaveren en Bontes vragen de staatssecretaris onder meer of hij van mening blijft dat conflicten in azc's meestal niets te maken hebben met de verschillende religieuze achtergronden van de bewoners.

De politie zegt pas donderdag tijdens kantooruren te kunnen vertellen of er onlangs in het Dronter azc is gevochten.

reacties (7)

 • Verontwaardig

   

  Mag een burgemeester 'zijn' burgers verkeerd informeren ? Deze burgervader zou toch het voorbeeld van integere handelen moeten zijn ! Als er toch al kamervragen worden gesteld over het benoemde incident dan kan misschien deze burgemeester ook wel in het onderzoek worden meegenomen. Wat is overigens de defenitie van een massale vechtpartij ? En wanneer spreken we over religieus ? Als er spanningen zijn op dit AZC zijn dan hoeft dat toch niet ontkend te worden ! Hup.......schouders er onder. Maar verdraai niet wat daar daadwerkelijk is gebeurd. Succes redactie van omroep Flevoland met deze casus.

  reageer
 • Rob

   

  de landen waar deze mensen vandaan komen daar is het moord en doodslag, stammen oorlogen, geloof e.a. Die mensen komen nu massaal naar het kleine Nederland maar en treffen elkaar gezamelijk uit al die landen die ze ontvlucht zijn waar ellende was. Logisch is dan ook dat ze hier dan hun strijd verder gaan uitvechten. Straks krijgen veel van deze mensen in onze tolerante Nederland een vaste verblijfsstatus en dan moet je eens kijken over een x aantal jaren wat er dan in ons mooie Nederland gaat gebeuren. Je ziet nu al dat we de Nederlandse Alochtonen, Oostblokkers al niet meer in de hand hebben wat tot onoplosbare conflicten heeft geleid en leidt. Motto is nooit een vaste verblijfsstatus verstrekken maar als het kan terug naar land van herkomst of in iedergeval het recht voorbehouden. ik ben echter bang dat de beslissers hiertoe of belanghebbende oogkleppen op hebben.

  reageer
 • Jay

   

  Stop maar lekker in de doofpot al die ellende. Daar worden we echt beter van in Nederland. NOT.

  reageer
 • azcnee

   

  Het geweld is er aan de orde van de dag maar word altijd stilgehouden personeel die er wel over naar buiten treed kan ander werk zoeken

  reageer
 • peter

   

  Coa liegt over alles !

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tja

   

  Coa spreekt hier niet de waarheid, er is gevochten tussen grotere groepen personen afgelopen weekend.

  reageer
 • jacob

   

  Het is altijd bonje daar ! Opdoeken die ellende

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert