Overname LeasePlan heeft geen gevolgen voor Almere

ALMERE
De voorgenomen verkoop van LeasePlan heeft geen directe gevolgen voor de activiteiten van het bedrijf in Almere. Dat laat een woordvoerder van LeasePlan weten. In Almere is het Nederlandse én het internationale hoofdkantoor van het autoleasebedrijf gevestigd. Er werken in totaal 900 mensen op de twee locaties in Almere.

Donderdagmorgen werd bekend dat een groep investeerders LeasePlan voor 3,7 miljard wil overnemen. De verkoop moet nog wel worden goedgekeurd door verschillende toezichthouders. Daar is De Nederlandsche Bank er één van, omdat LeasePlan ook een spaarbank heeft.

Het consortium dat LeasePlan wil overnemen, zegt dat er geen plannen zijn om veranderingen door te voeren in de locaties waar het bedrijf is gevestigd. Ook zullen de arbeidsvoorwaarden hetzelfde blijven. Het bedrijf zal verder als een onafhankelijke onderneming gerund worden.

reacties (2)

 • George

   

  Zo gaat het in het begin altijd met die pensioen bank investeringen. Niemand hoeft eruit. Dan komen er reorganisaties, splitsen van bedrijfsonderdelen, verkoop van bedrijfsonderdelen, dan pas maken ze winst. Daarna gaat het opeens slecht met het bedrijf en moeten de laatste werknemers naar het uvw. En dan komt dan allemaal door de slechte economie.

  reageer
 • Jan

   

  Leaseplan is toch een Volkswagen dochter?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert