Jorritsma blijft drie weken langer burgemeester

ALMERE
Annemarie Jorritsma zal na afloop van haar tweede ambtstermijn op 18 augustus nog drie weken langer burgemeester van Almere zijn. Ze is daarvoor donderdag officieel tot waarnemend burgemeester benoemd.

De stap is nodig, omdat haar opvolger, Franc Weerwind, pas op 9 september wordt geïnstalleerd.

De benoeming tot waarnemend burgemeester gebeurde door commissaris van de Koning Leen Verbeek. Jorritsma poseerde bij een kaart van Nederland, waarop ze Almere aanwees. Dit naar voorbeeld van minister Plasterk die nieuwe burgemeesters bij hun beëdiging altijd hun nieuwe werkplaats laat aanwijzen.

reacties (6)

 • Liever gehad dat ze 3 weken eerder weg ging..

  reageer
 • Maarten

   

  Misschien raar maar is Nederland niet een stuk groter?

  reageer
 • michael

   

  Prima hoor werk meneer Weerwindt ook maar in hoor. U heeft samen met uw wethouders ervoor gezorgd dat de a6 en het spoor worden aangepakt. Na lang wachten eindelijk eens voldoende agenten om criminelen aan te pakken. En toch 500 vrije kavels verkopen tijdens een crisis en ehh 92 miljoen voor de floriade is niets met een stad van 197.000 inwoners... en stuur gewoon figuren als dhr Buiter (icedome ) en powned gewoon weg, die verkopen alleen gebakken lucht! En nogmaals de icedome en kasteel zijn geen gemeentelijke projecten geweest azijnzeikers !!!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Je hebt gelijk, michael, maar in hun geestelijke armoede komen de reaguurders niet verder dan het steeds weer afdraaien van dezelfde riedel (nog verbaasd dat niemand over de waterpomp in de tuin is begonnen). Over een jaar gaat hetzelfde geloei over wat Weerwind allemaal verkeerd zou hebben gedaan. Wat een treurnis.

 • willem dronte

   

  Weer een sprookje ze gaat toch wel of wacht ze op haar kasteel bij de schaatsbaan

  reageer
 • Karel

   

  De loco-burgemeester had dit toch ook wel voor 3 weken kunnen overnemen. Had een heleboel geld gescheeld. Dat gebeurt ook in de meeste gemeenten maar mevrouw Jorritsma heeft weer de contacten en kan een zakcentje wel grebruiken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • grondstof

   

  Ach gut, naar voorbeeld van Plasterk de nieuwe gemeente aan laten wijzen, wat een flauwekul maken we er weer van. Blij dat zij verdwijnen gaat in ieder geval al had ik liever 3 weken eerder dan later gewild. Nu gaat ze het pluche in Den Haag weer bezetten, enkele uren werk met een riant salaris dus.

  reageer
 • qwerty

   

  En van mij had ze nog minimaal 3 jaar mogen blijven. Mevrouw Jorritsma is in mijn beleving een zeer goede burgemeester die veel voor Almere betekent heeft.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert