'Wildgroei aan sportscholen door trage gemeente'

URK
Het tekort aan locaties waar sportvoorzieningen zijn toegestaan, leidt op Urk tot een wildgroei aan sportscholen. Die vestigen zich op een plek in strijd met het bestemmingsplan. Die conclusie trekt het CDA.

De partij vindt dat ongewenst en roept daarom het college van b en w op om alvast een tijdelijke vergunning te geven, als iemand een sportschool wil beginnen. Het bedrijf kan dan later door verandering van het bestemmingsplan worden gelegaliseerd.

Volgens raadslid Klaas Brouwer is het probleem dat de gemeente traag is met het vaststellen van beleid voor sportscholen. Hierdoor zijn er uit vriendenclubjes commerciële fitness-scholen ontstaan, die volgens Brouwer oneerlijk concurreren met de twee grotere sportscholen op Urk.

reacties (10)

 • kramer

   

  En de critici stemmen de volgende keer weer massaal sgp, hart voor urk, cu en cda. Zo lang je op die gasten blijft stemmen zal er niets veranderen.

  reageer
 • Tja

   

  Waarom zou er iets moeten veranderen? Wat maakt het uit dat er extra sportscholen zijn?

 • Gerrit

   

  Ach een Urker houd van vrijheid en regeltjes cq betutteling hebben ze niet veel mee, ook is de ondernemings drang erg groot. Als er ergens geld mee verdiend kan worden dan pakken ze het aan. Zeg nou zelf, 40euro pm voor een paar keer sporten. Vind je het gek dat mensen kansen zien liggen. Ook is de berichtgeving van Omroep Flevoland vaak een beetje gekleurd. Dat zal wel door het cultuur verschil komen denk ik. Dan interpreteer je bepaalde zaken vaak anders.

  reageer
 • Rob

   

  wat ik allemaal lees over Urk roept bij mij erg veel vragen op of het daar met de bevolking wel helemaal spoort. Heb het idee dat de Gemeente het niet meer in de hand heeft en dat er van hogerhand ingegrepen moet worden. Ben helemaal verbaast omdat het een gemeente is waar normen en waarden zogenaamd hoog gehouden moeten vanuit hun overtuiging.

  reageer
 • Tja

   

  Wat mij heel veel vragen oplevert is waarom heel veel niet Urkers zich zo druk maken over Urk. Waarom negatief omdat een paar jonge ondernemende jongens hun nek uitsteken? Maak je druk om de echte criminaliteit in uw eigen stad. Volgens mij zit er toch een soort onderliggend gevoel van jaloezie.

 • Urker

   

  Illegale barren en kroegen, Illegale sportscholen...........what's next ? Een Illegale sexboerderij ?

  reageer
 • Frenky

   

  De stekplek.

 • Zeewolde

   

  Ze lopen er trots op dat ze zo'n jonge gemeente zijn. Ik geloof 50% van de Urkers is onder de 21. Maar investeren in de jeugd, daar schieten ze flink in te kort. Uitgaans voorzieningen sportscholen, ben benieuwd wat het volgende word. Jan Hakvoort, die ziet het volgens mij nog wel aardig goed.

  reageer
 • Jelle

   

  Jan Sinke, Jan Hakvoort en Willard Woord waren te slim voor de huidige 4 eigenwijze schoolmeesters van de SGP. Een Urker waarheid zegt: indien je 1 schoolmeester in een kerkenraad zet is het gewis ruzie. Laat staan vier schoolmeesters in een partij. Een grote fout van het SGP bestuur om er een schoolmeesterspartij van te maken. Willard Woord, Jan Sinke en Jan Hakvoort hebben al genoeg moeten slikken van deze eigenwijze schoolmeesters. Het is te hopen voor de Urker gemeenschap dat Jan Hakvoort niet stopt met de politiek, zodat je op Urk met een stelletje schoolmeesters en personen zonder kwaliteiten in de raad blijft zitten.

 • laat alle reacties zien
 • Neve

   

  Om op mijn vorige reactie terug komend. Urk mag inderdaad veel geld uitgeven voor projecten die geen toevoegende waarde heeft aan veel mensen.

  reageer
 • klaas

   

  Omdat op urk niks mag en kan.moet op urk alles eerst illegaal voordat hier iets aangedaan word

  reageer
 • Neve

   

  slaat weer nergens op.! Plankier is prachtig visitekaartje voor Urk. Wie sporten wil en nog meer eisen heeft mag zelf ook wel eens een forse bijdrage doen.

  reageer
 • Albert

   

  Plankier wordt een tweede palenscherm. Geen geld voor onderhoud. Een parcours op de dijk kost trouwens de gemeente geen geld. Het is wat op Urk. Illegale jeugdhonken en illegale sportscholen.

  reageer
 • Frenky

   

  Omdat die gemeente liever geld uitgeeft aan nutteloze projecten zoals plankier en nu willen ze weer een parcours op de dijk. Daar besteedt die gemeente liever geld aan uit maar niet aan sportscholen of iets waar men iets aan heeft.

  reageer
 • Gert

   

  Beste meneer Frenky, zowel een mountainbikeparcours als een plankier heeft men ook iets aan hoor.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert