'Geen massale vechtpartij wel kleine incidenten in azc'

DRONTEN
Er is vrijdag geen massale vechtpartij geweest in het asielzoekerscentrum in Dronten. Wel waren er vorige week een paar kleine vechtpartijen tussen jongeren. Dat zegt burgemeester Aat de Jonge.

Hij reageert daarmee op berichten in de media en vragen van de kamerleden Van Klaveren en Bontes over een massale vechtpartij. Die zou er in het azc zijn geweest tussen Syrische moslims en Eritrese christenen.
Wat de aanleiding voor de incidenten was, weet De Jonge niet. Volgens hem gaat het niet om religieuze spanningen. Het is volgens de burgemeester stemmingmakerij om dat te suggereren.

De betrokken jongeren zijn overgeplaatst naar andere asielzoekerscentra. Het is onbekend om hoeveel jongeren het gaat. Het COA, dat de opvang van asielzoekers regelt, ontkende eerder ook al dat er vrijdag een massale vechtpartij in Dronten was.

reacties (21)

 • jan brands

   

  Wel de waarheid vertellen burgemeester en geen achterbaks gelul

  reageer
 • zeewoldenaar

   

  Polen geven al zoveel overlast en dan ook nog een azc erbij de gemeente moet aardig wat hierbij te winnen hebben natuurlijk g.j gorter heeft maling aan de mening van zeewoldenaren als ie maar zelf er beter van word

  reageer
 • Rob

   

  Zeewolde maak je borst maar nat, zou wel eens willen weten waarom die gemeente zo graag een AZC wil hebben, dacht toch echt dat de bevolking daar er echt anders over denkt omdat ze ook al opgescheept zitten met dat Polenhotel van aanzienlijke omvang. Heb niets tegen asielzoekers maar je kan het beter regelen daar in het land van herkomst.

  reageer
 • anoniem

   

  Van het weekend gingen de sirenes af en aan. We vroegen ons al af wat er aan de hand was. Ik volg P2000 en daar stond niks op vermeld. Kwartje begint nu te vallen... Is wel heel toevallig dat we niet mogen weten dat ze naar het AZC opgeroepen waren....

  reageer
 • Kees

   

  Bgm de jonge weet aanleiding niet, maar weet wel dat het niet gaat om religieuse spanningen. Dat is vreemd.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  Burgemeesters wat moeten we ermee?

  reageer
 • Tja

   

  Ik snap dat je niet iedereen gelooft die hier maar iets neerzet. Maar zaterdagnacht waren er toch echt 2 massale vechtpartijen waarbij onder andere de politie met meer dan 10 auto's uit de hele regio bij is geweest. Waarom men dit niet durft te vertellen is de vraag.

  reageer
 • Corina

   

  Deze burgemeester liegt gewoon! De volgende keer als er weer een "klein" opstootje is zullen we hem bellen; kan hij vooraan gaan staan! Misschien dat hier onafhankelijk onderzoek naar gedaan kan worden door de media?!

  reageer
 • anderekant

   

  Andere kant op kijken doen alsof er niks aan de hand was toch zo doen gemeentes tegenwoordig als er maar geld binnenkomt

  reageer
 • Tja

   

  De massale vechtpartijen waren inderdaad niet vrijdag, maar zaterdagnacht. Ze vertellen de halve waarheid.

  reageer
 • Vrolijk Frietje

   

  Niets aan de hand zegt Aat toch! Zolang de assielzoeker meer geld opleverd dan de gewone burger,is er niets aan de hand!

  reageer
 • azcnee

   

  Azc zijn gewoon een miljoenen business geworden en de burger word gewoon beetje voor de gek gehouden g j gorter wil dat er in zeewolde niet meer gerookt gaat worden op terrassen denk dat ie straks wel wat meer problemen heeft dan een rook wolkje van een sigaret als er hier een azc komt iedereen ziet het aankomen behalve gemeente zeewolde

  reageer
 • keeskoops

   

  Dit gaat zeewolde zoveel problemen opleveren als het er eenmaal is en dan staat allemansvriend g j gorter met een klont boter op zijn hoofd ineens achteraan

  reageer
 • .\/\/.

   

  De toetsenbordridders hebben in hun oneindige wijsheid besloten dat de bestuurders de boel onder de pet houden en de kamerleden Bontes en Van Klaveren (zoals we allen weten neutrale partijen in deze materie, van wie we nooit enige stemmingmakerij te vrezen zullen hebben) gelijk hebben. Of zou één partij de boel juist een beetje opblazen en een andere partij het juist een beetje willen relativeren?

  reageer
 • Rob

   

  Burgemeester de Jonge steekt zn kop in het zand, niets aan de hand maar we hebben wel een x aantal jongeren overgeplaatst naar andere AZC met andere woorden hier opgelost en zoek het elders maar uit. Met dit soort van uitspraken kan je als burgemeester maar beter je ketting aan de wilgen hangen en plaats maken voor een ander die niet zomaar de problemen wegwuift. Ben benieuwd waarmee hij gaat komen als de bom wel barst.

  reageer
 • Wim 2

   

  Gemeente Zeewolde, lettennnn we eeevennnn op!!!! Die ellende willen jullie ook hierheen halen he... Ruzies, godsdienstwaanzin onderling, eisen stellen omdat ze het niet eens zijn met hun luxe leventjes en ga zo maar door... Je zou bijna zeggen dat er een paar wakker heworden zijn daar in Den Haag. Klaar met die bende en nooit in Zeewolde!!!!

  reageer
 • Simon

   

  Helemaal niks aan de hand mensen, gewoon doorlopen.

  reageer
 • Jop Pannenkoek

   

  Ook hier wordt alles weer met de mantel der liefde gesust. De waarheid ligt geheel anders, maar dit mag absoluut niet naar buiten komen. Stel je toch eens voor dat er ineens burgemeesters zijn ( hè G.J. Gorter van Zeewolde), die ineens gaan nadenken en een azc niet meer in hun mooie dorp willen.... Nee dat kan niet, dus we vertellen de politiek in Den Haag dat het wel meevalt en die slikken het weer voor zoete koek.Ik durf nu al te beweren dat het gewoon op deze voet verder gaat. Dit stukje gaat ook naar de politieke partijen, zodat ik ( en met mij vele anderen) de waarheid laten lezen en hie het leeft hier in Flevoland. Dit moet een keer stoppen!!

  reageer
 • kees d.

   

  Mag ik hieruit opmaken dat het COA de fout maakt door fanatieke moslims en christenen bij elkaar in één AZC plaatst? Als in het centrum de vlam in de pan slaat kan men nergens heen en je komt elkaar altijd weer tegen.

  reageer
 • Henk

   

  Dat AZC promotende burgemeesters laffe onbetrouwbare figuren zijn is zeker ook stemmingmakerij. Als je de voorlichting bijeenkomst over een AZC in Zeewolde hebt gevolgd weet je wel beter!

  reageer
 • Joost

   

  we halen de problemen binnen Als word opgevangen en geholpen en dan toch onderlling vechten Dan ben je wel dank baar

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert