Auto- en brandstofdieven gepakt na zoekactie

EMMELOORD
Twee mannen en een vrouw uit Emmeloord zijn woensdagavond opgepakt op verdenking van auto- en brandstofdiefstal. De aanhouding volgde op een uitgebreide zoektocht, waarbij een politiehelikopter en honden werden ingezet.

De zoektocht begon nadat een agent een auto wilde controleren die uit een doodlopend weggetje naar de Kamperweg kwam. Bij het zien van de politie reed de bestuurder snel weg in de richting van de N50. Daar besloot de bestuurder te gaan spookrijden. Na enkele honderden meters stopte de auto. De agent zag de inzittenden de auto verlaten en verschillende kanten opvluchten. Het lukte agenten om in de omgeving van de Bomenweg drie verdachten aan te houden. Een vierde verdachte werd niet meer aangetroffen.

De auto bleek in Friesland te zijn gestolen. In de buurt van de Kamperweg werd nog een auto gevonden die in het bos was verstopt. Die is vermoedelijk ook gestolen. Vlak bij die auto lagen een vol olievat, een jerrycan en een plastic slang. De gestolen auto's en de voorwerpen zijn in beslag genomen.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert