Vrijspraak voor woningoverval

NAGELE • Do 23 juli 2015 | 14:25 • Donderdag 23 juli 2015 | 14:25
Een man van 24 uit Amsterdam is donderdag door het gerechtshof in Leeuwarden vrijgesproken van een woningoverval in Nagele. Volgens het hof is er geen sluitend bewijs dat de man tijdens de overval aanwezig was in het huis.

In de zomer van 2013 werd de familie Krops overvallen. Bij de overval werd een radio en een fototoestel buit gemaakt. Ook werd de vader van het gezin mishandeld. De rechtbank veroordeelde de verdachte eerder nog tot vijf jaar cel voor de overval. Het OM eiste twee weken geleden zes jaar cel tegen de Amsterdammer. Er werd onder meer een DNA-spoor gevonden op een wapen dat overeen kwam met het DNA van de verdachte.

Volgens het hof zegt enkel een DNA-spoor niet dat de verdachte ook daadwerkelijk op het moment van de overval het wapen heeft vastgehouden. Het hof veroordeelde de verdachte wel voor wapenbezit. Dit leverde de verdachte een gevangenisstraf van vijf maanden op. Deze straf heeft de Amsterdammer al uitgezeten in voorarrest.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel