Vrijspraak voor woningoverval

NAGELE
Een man van 24 uit Amsterdam is donderdag door het gerechtshof in Leeuwarden vrijgesproken van een woningoverval in Nagele. Volgens het hof is er geen sluitend bewijs dat de man tijdens de overval aanwezig was in het huis.

In de zomer van 2013 werd de familie Krops overvallen. Bij de overval werd een radio en een fototoestel buit gemaakt. Ook werd de vader van het gezin mishandeld. De rechtbank veroordeelde de verdachte eerder nog tot vijf jaar cel voor de overval. Het OM eiste twee weken geleden zes jaar cel tegen de Amsterdammer. Er werd onder meer een DNA-spoor gevonden op een wapen dat overeen kwam met het DNA van de verdachte.

Volgens het hof zegt enkel een DNA-spoor niet dat de verdachte ook daadwerkelijk op het moment van de overval het wapen heeft vastgehouden. Het hof veroordeelde de verdachte wel voor wapenbezit. Dit leverde de verdachte een gevangenisstraf van vijf maanden op. Deze straf heeft de Amsterdammer al uitgezeten in voorarrest.

reacties (9)

 • ester

   

  Belachelijk, geen woorden voor.

  reageer
 • hènk

   

  Ongekende uitspraak..wederom! Zeker naar de hoge raad, moet niet gekker worden hier!

  reageer
 • Frank

   

  Heb hier geen woorden voor............

  reageer
 • me

   

  Het word echt een omgekeerde wereld steeds corrupt gevoel krijg je hiervan. Agenten boa's en andere hulpverleners staan vaker voor het hekje en worden zwaar gestrafd en dit soort zware criminelen komen overal meer mee weg of ern straf die nergens op slaat. En dan hebben we de slachtoffers nog die steeds vaker de dupe zijn van mishandeling zowel geestelijk en/of lichamelijk die geen goede opvang krijgen en de klap zelf maar moeten verwerken. De werkvloer wil wel nu de hoge peifen die ons land denken te sturen helaas het precies contra doen van wat de burgers nodig hebben.

  reageer
 • jan

   

  Fam Krops, jullie beleefden de overval als een hel, dit moet totaal niet te verteren zijn. Wens jullie alle kracht en sterkte toe.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • nagelees

   

  Schande.. Maar ja, je kan ook beter politie agenten veroordelen.. Wereld op zijn kop. . Wordt steeds erger met die "rechtspraak".

  reageer
 • Onrecht

   

  Gauw naar de hoge raad !

  reageer
 • Jk

   

  Die Nederlandse rechtspraak...

  reageer
 • hans49

   

  Wat geldt dan nog wel als bewijs als zelfs een Dna-afdruk niet meer voldoende is. Het lijkt wel alsof de rechters steeds vaker het voordeel een de dader gunnen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert