Het snelst een woning in de Fazant en Dronten Zuid

DRONTEN
Wie graag een huurhuis in Dronten wil, kan zich het beste inschrijven voor een woning in De Fazant of Dronten Zuid. Volgens woonstichting Oost Flevoland Woondiensten is de wachttijd daar met één tot anderhalf jaar gelijk aan die voor een eengezinswoning in Swifterbant en Biddinghuizen.

De wachttijd voor de rest van Dronten bedraagt zo'n twee jaar. Op een seniorenwoning of appartement in de wijken Dronten-Centrum en Dronten-Noord moet volgens OFW soms nog langer worden gewacht.

De wachtlijst voor seniorenwoningen in Dronten blijft volgens OFW wel afnemen. Om die reden heeft de woonstichting de minimale leeftijdgrens van 55 jaar voor deze woningen afgeschaft.

reacties (6)

 • Marijke

   

  Verder is de kans voor jongeren voor een sociale huurwoning in Dronten ook veel beter dan elders. Met een paar maanden heb je al een appartementje. Niet het mooiste van het mooiste, maar perfect om te starten! Hoe lang moet een jongere in Almere op de wachtlijst voor die aan de beurt is voor een simpel en vooral betaalbaar flatje?

  reageer
 • Marijke

   

  Ik. Ik ben een aantal jaar geleden van Almere naar Dronten (Oud Dronten om precies te zijn) gegaan, omdat passende woonruimte voor gezinnen met een lager inkomen in Almere niet meer te krijgen is. Ik heb er geen dag spijt van, had die beslissing veel eerder moeten nemen na jarenlang sukkelen in een veel te kleine Almeerse flat! Het zijn wel de oudste huizen, maar kwalitatief doen ze echt niet onder voor de jongere sociale huur in Almere, het is stukken goedkoper, er zit een flinke tuin bij, de winkels en voorzieningen zijn dichtbij en het is veel gemoedelijker. Dus wie denkt dat het hier niet fijn wonen is: ben je wel eens in Dronten geweest, of ben je net zo dom en bevooroordeeld als die treinreiziger die ik laatst hoorde roepen: "He bah, station Dronten, daar wil ik nog niet dood gevonden worden, ik ben er nog nooit geweest en dat wil ik zo houden"?

  reageer
 • dronten Zuid

   

  Beste brendy, ik woon in Zuid en regelmatig komen er huizen leeg. Verder is ofw de leegkomende woningen ter koop aan om de huur betaalbaar te houden voor de mensen met een smalle beurs.

  reageer
 • Serge

   

  Kijk dat is goed nieuws, maar aan de andere kant: wie wil er vrijwillig wonen in Dronten?

  reageer
 • Brendy

   

  Heel grappig,dat zijn ook precies de wijken waar bijna geen woning wordt aangeboden dooe ofw. Je ziet momenteel alleen maar centrum voorbij komen. Erg jammer voor de mensen die gebonden zijn aan dronten zuid....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Drontense

   

  Je vraagt je af waarom je daar snel een woning krijgt ! In de rest van Dronten moet je lang wachten , Vooral in de nieuwe wijk de Gilden alleen betaal je daar voor een huurhuis bijna 700 euro. En de ouderen kunnen bijna geen aangepast huis krijgen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert