Botsing tussen drie auto's op A6

ALMERE
Bij een verkeersongeval op de A6 bij de afslag Almere Buiten West zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie auto's op elkaar gebotst.

Een automobilist uit Schiedam raakte bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De twee andere bestuurders uit Ossenzijl en uit Slowakije kwamen met de schrik vrij.

Volgens de politie kwamen de drie auto's met elkaar in botsing door een verkeerde inhaalmanoevre.

reacties (3)

 • Dick

   

  Wel eens een rapport van de VOA gezien? Staat wel degelijk een ongevalsoorzaak in vermeld. Daar waar ze het niet weten wordt "snelheid" als oorzaak vermeld. Een rechter kan zelf uit de technische analyse ech geen oorzaak extraheren. Die luistert naar de opgenoemde "feiten" en baseert daar het wel of niet schuldig zijn en de eventuele strafmaat.

  reageer
 • dat heet een advies, VAO mag niet veroordelen. En ja ik heb in verleden stage gelopen bij de VOA. Weet er dus wel iets vanaf. En wederom onzin wat je zegt "waar ze het niet weten wordt snelheid als oorzaak vermeld".

 • als ik jou was zou ik gaan solliciteren bij de VOA Dick..... Jij bent echt goed šŸ‘

  reageer
 • Dick

   

  Nee want dan moet ik maatschappelijk verantwoordde ongevalsoorzaken op gaan geven. Snelheid is namelijk geen ongevalsoorzaak, slechts schade/letselbepalend. Helaas gebeurt het maar al te vaak dat iemand op de rechterstrook besluit om in te gaan halen, knippertje aan doet en naar de linker strook opschuift. Zonder ook maar een tel te hebben gespiegeld of overwogen te hebben dat ze wel eens voorrang zouden moeten verlenen. En dat het dan vaak nog net goed gaat is te danken aan degene die achteropkomt.

 • Jan

   

  Dick is verkeersdeskundige heeft hij al in veel reacties bewezen. Hij heeft mij ook al enkele keren terecht gewezen omtrent mijn foute inschattingen van de V-max (maximumsnelheid voor de leken..) op de diverse wegen, de beoordelingen van oorzaken van ongelukken door velen inclusief de politie en het wegbeheer en onderhoud door de diverse instanties.

 • Dick

   

  Zie hier wat fouten maken bij het inhalen teweeg brengt. Eindelijk zegt de politie ook eens dat verkeerd inhalen waarschijnlijk de oorzaak is. Zal wel weer knippertje aan en gaan zonder te spiegelen zijn geweest. Beterschap voor de schiedammer!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert