Steeds meer daklozen in opvang

FLEVOLAND
Steeds meer daklozen melden zich voor een slaapplaats bij één van de zeven Flevolandse opvangadressen. Dat blijkt uit het jaarverslag van GGD Flevoland, die de zorg aan daklozen in de gaten houdt.

In 2012 waren er zo'n 250 aanmeldingen, het jaar daarop werden ongeveer 325 zwervers geholpen en afgelopen jaar steeg dat aantal door naar 355 daklozen.
In bijna de helft van de gevallen heeft de dakloze zelf z'n huis verlaten of is hij weggestuurd. Daarna is huisuitzetting de belangrijkste oorzaak.

Daklozen kunnen doorgaans drie tot vier maanden in een maatschappelijke opvang blijven. Daar maken ze samen met hun begeiders een plan van aanpak om hun leven weer op de rit te krijgen.

reacties (6)

 • Jos

   

  Het aantal zult alleen maar toenemen door het beleid van de VVD en PvdA, D66, al die bezuinigingen helpen niet. Over een paar jaar hebben we zeker duizenden daklozen waaronder kinderen, want steeds meer dreigen in een steeds sneller tempo in de bijstand te komen, waar Gemeentes alles eraan zullen doen om te voorkomen dat deze mensen een uitkering krijgen, dus kortingen, dwangarbeid of helemaal geen uitkering meer, dan blijft er weinig over om nog een huis te kunnen betalen en niemand die zich daar druk over maakt, Rutte doet gewoon of ze neus bloedt en kijkt alleen naar het aantal werklozen, dat minder wordt door de verkorting van WW-duur, dus eerder naar de bijstand, maar het kabinet hoeft alleen aantal werklozen te presenteren, dus gaat het goed met de economie. 30.000 mensen verliezen nog eens hun baan in de gezondheid door dit kabinet.

  reageer
 • Jay

   

  Als je te maken krijgt met een persoonlijk faillisement wil niemand je meer helpen en je krijgt vaak geeneens meer een rekeningnummer bij de bank die je wel nodig hebt voor een uitkering, gemeentes geven ook niet thuis die geven liever voorrang aan asielzoekers

  reageer
 • en dan kun je als dakloze ook geen uitkering krijgen. hoe kom je dan in godsnaam ooit uit zo'n situatie

  reageer
 • Riek

   

  gaat zo goed in Nederland Ja als je een baan hebt Als je niet gaat scheiden

  reageer
 • Jop Pannenkoek

   

  Dit is iets waar wel geld en energie aan kan worden besteed! Deze mensen mogen niet op straat slapen. Bed, bad en ontbijt, super! Maar al die kanspareltjes die hierheen willen komen in een azc, no way!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Henk K

   

  En wel elk jaar lekker de huren blijven verhogen zodat mensen elk jaar steeds minder geld overhouden. Er zijn nu zelfs gezinnetjes die nu net nog de huur gas water licht En internet+tv en de verplichte verzekeringen kunnen betalen. Nieuwe kleding dagje weg of keer lekker eten zit er niet meer in. En jaar daarop verplichte huur verhoging en dan komen de mensen in de knel en moeten noodgedwongen hun huis verlaten. Goh wat hebben we het toch goed voor elkaar in dit land.. ;-/. Sociale huurwoningen met asociale huren.!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert