Reddingsboten tijdens storm vast in waterplanten

ALMERE • Ma 27 juli 2015 | 17:13 • Maandag 27 juli 2015 | 17:13
Twee reddingsboten hebben zaterdagmiddag tijdens de storm op het Gooimeer vastgezeten in de waterplanten. Het ging om een boot van de KNRM-post Huizen en een boot van de Almeerse Reddings Brigade, die te hulp was geschoten.

De schroeven van beide boten raakten verstrikt in een grote hoeveelheid fonteinkruid, die door de harde wind tegen de wal was gewaaid. Volgens de voorzitter van de Almeerse Reddings Brigade zorgt het fonteinkruid ook tijdens rustiger weer voor problemen. Wanneer een reddingboot op een drenkeling of andere melding afgaat, moeten de opvarenden volgens haar altijd goed opletten waar ze varen.

Door het slechte weer zijn de boten zaterdag pas 's avonds weer losgesleept. De opvarenden konden al eerder aan de wal komen. De gemeente Blaricum moest uiteindelijk een graafmachine inzetten om de planten weg te halen. Volgens de KNRM is de veiligheid van watersporters niet in het geding geweest, omdat andere boten paraat werden gehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel