Meer bezoekers op evenementen

ALMERE
Almere heeft een goed evenementenjaar achter de rug. Feesten en festivals zoals de Libelle Zomerweek, het Free Festival en het Havenfestival trokken in totaal 750.000 bezoekers. Dat is een stijging van tien procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

Ook de lokale economie heeft voordeel van de evenementen. In 2014 nam de spin-off toe van ruim 19 miljoen euro naar ruim 28 miljoen.

Volgens Almere City Marketing is gerichte marketing een belangrijke verklaring voor het succesvolle jaar. Evenementen worden daardoor minder door toevallige passanten bezocht en meer door publiek uit een specifieke doelgroep. Mensen die speciaal voor het evenement gekomen zijn, geven vaak ook meer geld uit.

reacties (5)

 • Jeroenski

   

  Flauwekul. Was in het hele land ellende.

  reageer
 • kris

   

  Het gaat hier om 2014 hoor. En het is onzin. 5 mei was echt overmacht. Ik heb voorheen vaak geholpen en was altijd prima georganiseerd. de locatie is best een probleem tegen windkracht 9 doe je niets.

  reageer
 • Caroline

   

  Het gaat om 2014 Rutger

  reageer
 • Rutger

   

  Volgens mij moet een flink aantal evenementen nog plaatsvinden. Voorbarige conclusies.

  reageer
 • Flevo Flevo

   

  Er was alleen één festival wat dit jaar stukken minder populair was dan vorige edities: Bevrijdingsfestival Almere. Door de zeer slechte organisatie die geen enkele rekening had gehouden dat er wel eens een klein wind briesje kon ontstaan als je een evenement aan het water organiseert werd het volledige hoofdpodium nooit gebruikt. Hopelijk staat daar in 2016 een ander mannetje of evenementenbureau op die beter voorbereidt is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert