Gemeente: fout gemaakt met bussluis Noordersluis

LELYSTAD
De gemeente Lelystad heeft weggebruikers vrijdag verkeerd voorgelicht over de toegankelijkheid van een bussluis bij bedrijventerrein Noordersluis. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente dinsdag.

De gemeente meldde vrijdag via Facebook en Twitter dat verkeer vanaf die dag tijdelijk via de bussluis naar het bedrijventerrein mocht rijden. Volgens de gemeente was dit een communicatiefout. In werkelijkheid mogen alleen bussen en hulpdiensten via de bussluis het bedrijventerrein op en af rijden. Het verbodsbord dat bij de sluis staat, is daarbij volgens de gemeente bepalend. Het maakt dus niet uit of de wegklapbare driehoek in het wegdek omhoog staat of tijdelijk naar beneden is.

Veel automobilisten maakten de afgelopen weken gebruik van de inrit, omdat Noordersluis door werkzaamheden tijdelijk niet via de Visarenddreef kan worden bereikt. Een aantal van hen kreeg een bekeuring.


reacties (29)

 • Buuv

   

  Geweldig interview. Dat je daar niet mag rijden, niks mis mee. Tis alleen de Sluis zelf,die doet het soms/meerdere keren niet Als er iets ergs gebeurt in Haven, moet je toch via de Knardijk een heel eind omrijden . Moet er niet aan denken.

  reageer
 • frits

   

  Dat heeft dus niets met de bus te maken, maar alles met een voorrangsfout (en mogelijk ook een snelheidsfout van de scooter). Heel slordig, maar een rotonde voorkomt dit niet. Overigens horen bromfietsers en bromscooters volgens de landelijke richtlijnen op de rijbaan te rijden op wegen waar maximaal 50 gereden mag worden, en niet op het fietspad. Dan zie je ze ook niet zo snel over het hoofd. Maar ook dat is hier door de gemeente Lelystad hier anders geregeld. Vreemd genoeg rijden bromfietsers dan wel weer op dreven waar je 70 mag rijden. Ook niet conform de landelijke uitgangspunten, en levensgevaarlijk. Het ontbreekt in Lelystad gewoon aan een consequente verkeerskundige visie, en de raadsleden maken het met allerlei ad hoc vragen en besluiten en door de bezuinigingen van de afgelopen jaren op verkeer alleen maar erger.

  reageer
 • kolk

   

  Er is wel degelijk een ongeval geweest, een scooter is door een vrachtwagen aangereden en verder fietsers die moeten uitwijken voor automobilisten die de voorrangsregels niet kennen. Als je perse door de bussluis wil doe dit dan met de groots mogelijke voorzichtigheid.

  reageer
 • Nog een Havenaar

   

  Precies. Opheffen en weghalen ! Dat ding werkt de helft van de tijd niet en waarom staat die nu eigenlijk al die tijd open? Ze zijn nu toch bezig. Nou ja bezig?

  reageer
 • frits

   

  Bij alle andere wegversmallingen in de stad gaat het ook prima. Onzin dus dat het hier niet zou kunnen. Sterker nog: er is niets gebeurd ondanks de auto's die hier reden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Mike de Jong

   

  Vanaf Zaterdag is de Visarenddreef tussen de houtribweg en westerdreef al lang klaar belijning en alles ligt er en wordt er niks meer aangedaan maar nog steeds afgesloten en mag om je omrijden volgens mij heet dit automobilistje pesten en daar zijn ambtenaren erg goed in !

  reageer
 • Niemand

   

  Niemand kreeg een bekeuring, stemingmakerij van omroep flevoland

  reageer
 • jan

   

  Weer een gemene actie van onze gemeente... Eerst de irritatie laten oplopen, daarna de burgers op het verkeerde been zetten en straks staat oom agent 24/7 daar bonnetjes uit te delen omdat de gemeente " weer " eens een fout maakt.

  reageer
 • frits

   

  Waarom? Op de kruising Visarenddreef/Houtribweg ligt toch ook geen rotonde? Intensiteiten op die wegen zijn laag.

  reageer
 • frits

   

  Alleen als ze signalen voeren. Anders niet. Ambulances worden bijvoorbeeld ook voor besteld liggend vervoer gebruikt.

  reageer
 • KC

   

  Het volgende heb ik al eerder aangegeven, t.w.: De verkeersoverlast wordt nog erger als de Houtribweg vanaf de Visarendweg tot Lelystad Haven wordt afgesloten. Lelystad Haven heeft dan alleen via de Knardijk en de Buizerdweg een ontsluiting. Ook zijn na de bouwvak werkzaamheden voor Warande gepland. Dit wordt een grote puinhoop. Dit is ook voor het Hollandse Hout en de camping het Oppertje het geval!

  reageer
 • Jj

   

  Terecht dat dit niet mag je moet nagaan als een bus ineens moet stoppen voor een halve gare die met een rot vaart Door de sluis rijdt levens gevaarlijk er wordt al weinig rekening gehouden met een bus want ze moeten er snel nog voor langs niet wetend wat het inhoud om een bus met passagiers ineens een nood stop moeten laten maken ze mogen nog meer controleren

  reageer
 • Bewoner

   

  Opengooien die sluis voor het verkeer. Maak er een gewone aansluitende weg van.

  reageer
 • Flevo

   

  Belachelijk dat de gemeente Lelystad haar bewoners opzettelijk lang hinder laat ondervinden met het verkeer. De wegwerkzaamheden vinden niet elke dag plaats. Gemeente abtenaren moeten maar eens wakker worden. De bussluis is onnodig. Bewoners die werkzaam zijn op het industrieterrein moeten helemaal omrijden. We kunnen ons ook de vraag stellen waren deze werkzaamheden nou echt wel nodig? Bewoners die in haven wonen, en elke dag gigantisch om moeten rijden, (dus meer brandstof verspillen/uitstoten) kunnen zei deze onnodig gemaakte brandstofkosten verhalen op de Gemeente?

  reageer
 • GL

   

  Doe dan die wegklapbare driehoek omhoog! Dat ding zit er toch niet voor niks...!

  reageer
 • KC

   

  Er worden op het gemeentehuis veel "oplossingen" achter een bureau bedacht. Dit is weer z'n geval en dan voor de radio zeggen dat de belijning er nog niet op staat. Dit verhaal klopt voor geen meter, alles staat er op. Misschien is de rode beton voor de garantie nog niet voldoende uitgehard, maar dat is met schildjes goed op te lossen. Een ander voorbeeld zie je in de Kempenaar, waar een lantarenpaal midden voor een parkeervak staat. Hoeveel voorbeelden moet je nog hebben.

  reageer
 • nikky

   

  Voor de bus.....

  reageer
 • Elza

   

  Nog even afgezien van de faal van de gemeente: dat deel van de Visarenddreef is dus eigenlijk gewoon al klaar. Er kan al op gereden worden. Er moeten alleen nog wat haaientanden worden gezet en de borden en paaltjes moeten weg. Maar er vinden alweer enkele dagen geen werkzaamheden plaats. En het had afgelopen maandag gereed moeten zijn. Zul je zien dat we nu moeten wachten op de bouwvak, terwijl die weg gewoon nu al te gebruiken is. Dus voor Jan met de korte achternaam omrijden. Zo werk je burgerlijke ongehoorzaamheid wel in de hand.

  reageer
 • Peter

   

  denk ook dat je de zaak gaat winnen hoor. Twitter en Facebook staan ook boven de regels van het RVV. Bebording blijft van kracht zolang het daar zo staat aangegeven.

  reageer
 • harry

   

  Wat is nou eigenlijk het hele probleem ?? #ophefomniks

  reageer
 • Henk

   

  Hulpdiensten zijn vrij van de rvv.

  reageer
 • Henk

   

  Als daar een kruising komt voorspel ik ongelukken. Moet dus een rotonde worden en wat kost dat? En dan niet te spreken over al het verkeer wat niet op het industrieterrein hoeft te zijn er gaat rijden. Wordt het gevaarlijk druk incombinatie met het industrie verkeer (vrachtwagens etc) Gewoon die driehoek omhoog is het duidelijk en anders coulance ivm wegwerkzaamheden. Meende dat de hulpdiensten ook een zender hadden, maar dat weet ik niet zeker. In elk geval faal @gemeente Lelystad

  reageer
 • Wim

   

  Van achter een computer in een luie stoel is het zo makkelijk om een weg af te sluiten en een alternatief onveilig te noemen, maar als je iedere dag 7 km moet omrijden dan loopt je bloeddruk op en dat is ook niet veilig! De gemeente Lelystad moet zich schamen.

  reageer
 • frits

   

  Het wordt tijd voor een handtekeningenactie verwijdering bussluis. Dat ding is echt zonde van het geld. Dat de sluis er al tig jaar is, maakt het nog niet logisch.

  reageer
 • havenaar

   

  Natuurlijk joh, lekker logisch. Beter 7 km omrijden dan gebruik maken van de bussluis. Geachte wegbeheerder, waarom is die bussluis er eigenlijk??

  reageer
 • frits

   

  Overigens lijkt de gemeente het nog steeds zelf niet helemaal te snappen. Bij de bussluis staat een geslotenverklaring voor alle verkeer, met uitzondering van lijnbussen, fietsers en bromfietsers. De hulpdiensten mogen er normaal dus ook niet door, tenzij ze bijzondere signalen voeren. Maar een ambulance die gewoon een liggend vervoerrit verricht, of een agent op weg naar zijn lunchpauze, die mogen er dus ook niet langs. En touringcarbussen ook niet. Fietsers en bromfietsers wel.

  reageer
 • sjon

   

  Dus nu kunnen we alle bekeuringen inleveren bij de gemeente?? Wat onduidelijk gemeente? u gaf duidelijk via twitter en facebook aan dat dit mocht, daar is niets onduidelijk aan.

  reageer
 • frits

   

  Het wordt een steeds vreemder verhaal. Het lijkt er eerder op dat de gemeente de bussluis wel voor iedereen open wilde stellen, maar dat men zo dom geweest is de borden niet (tijdelijk) weg te halen. Ik denk dat bekeurde mensen een sterk verhaal hebben als ze naar de rechter gaan. Weliswaar is de formele situatie ter plaatse (de borden) officieel bepalend, maar als de wegbeheerder zelf al toegeeft een fout te hebben gemaakt, dan kan de rechter toch oordelen dat de weggebruikers in verwarring gebracht zijn.

  reageer
 • Hans

   

  En de politie is er dan weer als de kippen bij.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert