Voorwaardelijke celstraf en boete geëist voor geweld in tbs-kliniek

ALMERE
Voor geweld tegen drie behandelaars in de Oostvaarderskliniek in Almere heeft een patiënte een half jaar voorwaardelijke celstraf tegen zich horen eisen. Daarnaast zou ze een boete van duizend euro moeten betalen.

De vrouw van 24 vloog in februari van dit jaar een sociotherapeut aan met een mes en ze sloeg twee andere behandelaars.
De verdachte zegt er veel spijt van te hebben, omdat de slachtoffers juist aardige mensen zijn. Ze zegt dat ze niet streng genoeg werd aangepakt en dat ze haar dwanggedachten niet de baas kon.

De vrouw zit nu op een strengere afdeling van de tbs-instelling. Met een voorwaardelijke gevangenisstraf hoeft de behandeling niet te worden onderbroken. Waarvoor ze tbs heeft gekregen, is niet duidelijk geworden tijdens de zitting. De rechtbank doet uitspraak over twee weken.

reacties (1)

  • kees d.

     

    Was zeker verward? Natuurlijk anders zit je daar niet. Naar mijn bescheiden mening wordt er wel heel voorzichtig om gegaan met dit soort "verwarde" criminelen. En ze zitten er toch niet voor niks. Straffen in Nederland zijn wel heel soft. Als je in de WIA zit en een beetje bijverdiend en per ongeluk niet opgeeft aan het UWV wordt je al als Holleeder behandeld.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert