VVD stelt kamervragen overlast waterplanten

ALMERE
De VVD in de Tweede Kamer gaat vragen stellen over de overlast van waterplanten in het Gooimeer en de andere randmeren. Aanleiding is het vastlopen van twee reddingsboten afgelopen zaterdag. Een boot van de KNRM-post Huizen kwam vast te zitten in de waterplanten en ook een boot van de Almeerse Reddings Brigade die te hulp was geschoten, liep vast.

De waterplanten zijn al jarenlang een groeiend probleem. Al eerder raakten zwemmers en pleziervaartuigen in de problemen en nu dus ook reddingsvaartuigen. De KNRM en de brandweer hebben laten weten zich zorgen te maken over de veiligheid op het water.

De directeur van de stichting Gastvrije Randmeren die verantwoordelijk is voor het maaien van de waterplanten, zegt: "Wij hebben een vergunning om 350 hectare te maaien. We hebben maar budget voor 150 hectare. Rijkswaterstaat heeft aangegeven alleen de vaargeulen te doen en kan ons dus niet helpen. Ook meer geld van de verschillende gemeenten die ons financieren lijkt vanwege de financiële situatie van die gemeenten geen optie."

reacties (11)

 • jassie

   

  VVD maakt zich eerder zorgen over de plezier bootjes van hun rijke stemmers, dan de veiligheid van de gewone burger.

  reageer
 • .\/\/. pakt zijn schepnetje

   

  Dat is interessant, want ik ben namelijk dol op schildpaddensoep.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Vangen en soep van maken.

  reageer
 • Antje

   

  Oh jee, de VVD van het bootjesvolk zal wel zorgen dat de niet varenden wel gaan betalen voor het pleziertje van de bootjesmensen. De villasubsidie is nog niet genoeg.

  reageer
 • Marijke

   

  Dat krijg je ervan als iedereen zonder na te denken de inhoud van de vissenkom weggooit in het slootje achter het huis. Het Weerwater zit ook al vol roodwangschildpadden die echt niet uit de lucht kwamen vallen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hahahah

   

  Economische crisis, vluchtelingenprobleem, IS en waar gaat de vvd vragen over stellen........waterplanten. en ze vinden heg vreemd dat de Nederlandse bevolking geen enkele interese heeft in politiek. Hhahahahah

  reageer
 • Nico

   

  Beroepsvaart is noodzaak. Vandaar dat de geulen vrijgemaakt worden. Pleziervaart is luxe. Vandaar dat er naast de geulen niet te varen valt. Heeft de pleziervaart daar last van dan is dat een luxe-probleem. Leven is zo simpel.

  reageer
 • Jop Pannenkoek

   

  Het is niet alleen op de randmeren dikke ellende met die troep, ook de vaarten zitten al vol. Plezierjachten hebben er last van, maar ook de vissers kunnen al op een boel plekken niet meer hengelen. Ook hier is het weer een kwestie van geld. Maaiboten er doorheen en de zooi eruit halen!

  reageer
 • bb

   

  Dus het is toch het geld wat het maaien tegenhoud en niet blouwalg bedank gemeentes

  reageer
 • Pietje Puk

   

  Almere is nu de Blauwe As aan het promoten, maar passanten komen ook behoorlijk wat waterplanten tegen. Binnen de zichtlijnen van de betonning is het goed te doen, maar het is toch ook de bedoeling, dat deze passanten IN Almere verblijven? Nu is het snel tussen de betonning door Almere varen en gauw weer door.........

  reageer
 • Tsja

   

  Dat krijg je ervan als je alles naar Griekenland stuurt en uitdeelt aan asielopvang. Ga zo door zou ik zeggen want we zijn lekker bezig in ons eigen land.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert