Aantal zelfmoorden in provincie gehalveerd

FLEVOLAND
Vorig jaar pleegden de helft minder Flevolanders zelfmoord dan in de jaren 2012 en 2013. Dat blijkt uit het jaarverslag van de GGD. In totaal maakten vorig jaar 23 Flevolanders een eind aan hun leven. Het gaat om 17 mannen en 6 vrouwen. De oudste was 84 jaar, de jongste was nog maar 14.

Volgens de GGD was er in de jaren 2012 en 2013 sprake van relatief hoge aantallen. Dit zou vooral komen door de economische crisis en bezuinigingen op de zorg.

Dat het aantal vorig jaar weer daalde, is volgens de GGD mogelijk een gevolg van het voorzichtige economische herstel. Ook denkt de GGD dat een aantal mensen dat de afgelopen jaren suïcide overwoog, inmiddels ook daadwerkelijk zelfmoord heeft gepleegd.


reacties (4)

 • George

   

  Dit zal volgend jaar wel weer stijgen. De bezuinigingen op pgb en persoonlijk afhankelijke hulp zijn zo dramatisch en zo aan standaard regels gebonden, dat er nu een hoop mensen tussen wal en schip belanden.

  reageer
 • Barbara

   

  Zulke berichtjes moet je niet midden in de zomer voor de neuzen van thuisblijvers als het herfst is willen publiceren. Sommigen krijgen dan aandrang om die verdwenen percentages op de GGD lijst weer wat op te hogen. Zinloos bericht dus..

  reageer
 • ..

   

  Wat een vage beredenering van de GGD dat men het lage aantal zelfmoorden wijt aan het feit dat de meeste mensen met suïcidale gedachten inmiddels zelfmoord heeft gepleegd. En dat daarom het cijfer niet heel hoog zou zijn.

  reageer
 • jan

   

  Raar want een aantal maanden geleden was het nog meer..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert