Arme gezinnen wachten op gratis vakantie

FLEVOLAND
De Vakantiebank heeft 22 arme gezinnen uit Almere, Lelystad en Zeewolde op een wachtlijst staan voor een gratis vakantie ergens in Nederland. De gezinnen leven onder het bijstandsniveau en zijn al vijf jaar niet op vakantie geweest.

Door de crisis is het aantal gezinnen dat in de schuldsanering zit aanzienlijk toegenomen. De initiatiefnemers van de Vakantiebank willen voorkomen dat kinderen daarvan de dupe worden door het gezin even wat 'lucht' te geven.

De Vakantiebank regelt sinds 2011 accommodaties die recreatieondernemers kosteloos beschikbaar stellen. Afspraken met nieuwe sponsoren moet de wachtlijst snel doen slinken.

reacties (43)

 • greta

   

  Wat een walgelijke beredenering . Meer wil ik er niet over zeggen. Anders ga ik braken

  reageer
 • Hannes

   

  Waar haal je het vandaan, schandelijk. Wie zijn nou echt de hardwerkende mensen.

  reageer
 • greta

   

  Weet je wat ik nou zo jammer vind dat mensen elkaar niks meer gunnen en niet blij kunnen zijn als er een bepaalde groep een keer iets leuks mag beleven. Jaloezie en afgunst is mij vreemd ondanks dat ik ook heel weinig te besteden heb. Maar daarom gun ik een ander nog wel iets leuks.

  reageer
 • Ankie007

   

  Zo'n gratis vakantie lijkt me juist niet goed voor de kinderen. Die leren niet dat ze later hard moeten werken voor vakantie en andere leuke dingen. Die leren zo niet dat ze hun best moeten doen op school om een betere positie in de maatschappij te krijgen dan hun ouders. Op de lange termijn zijn de enigen die hiervan profiteren de ouders. Die chanteren een gratis vakantie bij elkaar door hun kinderen in te zetten. Kinderloze stellen zullen wel uitgesloten worden, wat overigens pure discriminatie is.

  reageer
 • Louise

   

  Als al die hardwerkende klagers echt zouden werken dan was het hier een stuk rustiger.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Het lijkt me een prima voorstel om eens voor een maandje te ruilen. Dan zullen heel wat 'hardwerkende belastingbetalers', die zelfverklaarde slachtoffers die denken dat ze altijd en overal het haasje zijn, eindelijk eens beseffen dat altijd en eeuwig moeten sappelen beslist geen pretje is, vooral als je kinderen hebt.

  reageer
 • Frenky

   

  Dat is toch die oplichter?

  reageer
 • Marijke

   

  Zo te lezen zijn er veel mensen die graag willen ruilen met gezinnen die onder bijstandsniveau leven (dit kunnen ook hardwerkende mensen zijn!) en/of in de schuldsanering leven. Ik heb een voorstel. Iedere hardwerkende Nederlander die zich verschrikkelijk benadeeld voelt door deze groep gaat ruilen met zo'n gezin onder bijstandsniveau. Zij hebben het immers beter dan die hardwerkende Nederlander? Ik weet namelijk zeker dat er genoeg mensen in dit positie zitten die graag willen ruilen met al deze hardwerkende Nederlanders. Probleem opgelost, iedereen tevreden!

  reageer
 • Bijstandkrijger

   

  Wat een onzin. Ik zit in de bijstand, solliciteer mij helemaal gek, heb 2 mbo opleidingen en wil ALLES aannemen. Mijn auto is 4500 Euro waard en heb ik nodig omdat ik in een klein dorpje woon zonder goed OV. Daarom krijg ik nergens ontheffing voor, moet gewoon alles zelf betalen. Minder belasting? Doe ff normaal.

  reageer
 • Barbara

   

  Precies, het bewust werkende kaf die tegen de stroom inwerken zit verstopt achter witte boorden. Die viezigheid moet er toch eens snel uitgewassen zien te worden!

  reageer
 • lelystad

   

  Waarom alleen aan de mensen in de bijstand? Er zijn ook mensen die werken en echt elk dubbeltje 6 keer moeten omdraaien. Werkende mensen betalen namelijk overal de hoofdprijs en mensen in de bijstand krijgen overal toeslag voor, betalen minder belastingen en ga zo maar door! Bijstandsmensen hebben aan het eind van de rit meer geld dan maand, werkende mensen meer maand dan geld! Want al die toeslagen vergeten ze voor het gemak maar ff op te tellen bij hun maandinkomen.

  reageer
 • lelystad

   

  Er zijn inderdaad ook gezinnen die werken van 50 euro per week rond moeten komen. Mensen die werken komen namelijk nergens voor in aanmerking. Geen huurtoeslag, geen zorgtoeslag, geen of lager kindgebonden budget omdat hun inkomen net iets te hoog is. Ook zijn er mensen die geen giga salaris hebben, er zijn mensen die ook maar een salaris van net 1200 euro hebben, en als je dan geen of minder toeslagen krijgt dan hou je ook maar 50 euro per week over. Maar dat word wel eens vergeten.!! Dus ook mensen die werken hebben hier recht op, het zou van iemand uit de bijstand zeer egoïstisch zijn om te zeggen van je werkt dus heb je er geen recht op!

  reageer
 • Peter

   

  Alsof vakantie een recht is. Natuurlijk is vakantie of vrij nodig op z'n tijd maar toen ik nog kind was ging mijn moeder met 4 kinderen heel basic bij iemand in huis aan de kust en werkte mijn vader gewoon door en kwam alleen in het weekend. Vakantie is zwaar over gewaardeerd volgens mij.

  reageer
 • Karin

   

  er zijn héél veel kinderen van hard werkende ouders die NOOIT op vakantie kunnen, omdat de ouders alle eindjes aan elkaar moeten knopen.Gun die kinderen ook best een leuke vakantie, maar dat zit er dus NIET in!! Triest dat het zó moet allemaal! Leve Nederland!!!

  reageer
 • ikke

   

  Triest datvdit eigenlijk zo moet. Maar a) alleen mensen die in bijstand zitten? b) wordt er gekeken naar hun levenswijze? Lees: huisdieren, roken, mobieltjes ect......

  reageer
 • mimi

   

  Hoe zit dat met de werkende gescheiden man met alimentatie verplichting.....werken betalen en 10 jaar niet met vakantie kunnen? Komt die ook voor deze regeling in aanmerking, kan hij misschien ook eens wat leuks doen met de kinderen!

  reageer
 • greta

   

  Moet jij ook van vijftig euro per week ronkomen dan?

  reageer
 • greta

   

  Ben al vanaf 1999 niet meer op vakantie geweest . Vanaf 2002 altijd partime banen aangenomemen in de hoop dat ik meer uren zou krijgen en uit de bijstand kwam . Maar elke keer wegbezuinigt. Ben alleenstaand met een studeerende zoon moet van 50 euro per week rondkomen . Hoe goed je ook je best doet achter ieder persoon zit een verhaal. Dus oordeel niet zijn ook mensen die hun stinkende best doen. Er is altijd kaft onder het koren ben niet van zwart wit denken .

  reageer
 • Job

   

  Laten we deze kinderen gewoon een vakantie gunnen en onze strijd bundelen tegen de gelukszoekers vanuit het buitenland! Op nog meer addergebroed zitten we niet te wachten!

  reageer
 • Marijke

   

  Ik absoluut niet.

  reageer
 • frits

   

  vergeet vooral niet die 5.7 miljard die weer naar die waardeloze grieken zijn geschoven , geld wat hier op zijn plaats was gewest om juist de mensen te helpen de geluks zoekers die per persoon per jaar 26.000 euro kosten waar iemand het met bijstand het mag doen met 15000 euro en waar alle lasten de pan uit stijgen allemaal het achterlijke beleid van denhaag ze gooien hier liever het geld het land uit dan het volk die het moeilijk hebben te helpen want ze willen het beste jongetje zijn binnen de eu nederland staat voor aan wat betreft met geld uit delen aan het buitenland het zou nu eens tijd worden dat het volk eens opstaat en veranderingen gaat eisen ,maar laat deze mensen maar fijn van een weekje vakantie genieten

  reageer
 • wout van essen

   

  ik ben het helemaal eens met job pannekoek

  reageer
 • lelystad

   

  Er zullen ook mensen van deze vakantie gaan genieten die nog nooit een uur hebben gewerkt en het vangen van geld met niets doen wel fijn vinden! En dat moet eens stoppen. Werk jij je helemaal de rambam en hou je geen geld over om op vakantie te gaan, dan vindt ik heb je ook recht op zon vakantie. Dan pas is het eerlijk!

  reageer
 • Rob

   

  veel hardwerkende NL met een minimum loon of iets meer zijn ook al jaren niet op vakantie geweest, hier wordt gemeten met 2 maten en daar klopt dus geen hout van.

  reageer
 • Jan bakker

   

  Lekker makkelijk iedereen met werken voor zijn geld ! Mijn Kids zijn nog nooit op vakantie geweest omdat het geld er niet is ! Maar ze hebben verder een goed leven hou dus op met dit soort zielige initiatieven !

  reageer
 • Jop Pannenkoek

   

  Dat dit nodig is in NL is al erg. Maar dat er bakken met geld over de brug worden gesmeten voor asiel/gelukszoekers is toch belachelijk. De mensen HIER kunnen kreperen, want er moet zo nodig mooi weer gespeeld worden naar de rest van europa. Als we dat geld aan de bijstandsmensen zouden spenderen, had dit vakantie-idee niet nodig geweest.

  reageer
 • Anne

   

  Wat fijn te lezen dat er mensen zijn die zich inzetten voor het welzijn van een ander... Wat een luxe als je een baan hebt en houdt (ook al moet je hard werken), je gezin gezond is en je je geen al te grote zorgen hoeft te maken over alledaagse dingen. Wat jammer om zo'n initiatief te veroordelen zonder de daadwerkelijke verhalen te kennen. Hopelijk kunnen deze uitgekozen gezinnen genieten van de dagen die hen aangeboden worden. Ik gun het ze van harte!

  reageer
 • Barbara

   

  Ik vraag me wel ens af namens de mensen die zo diep in de problemen zitten waar al hun netwerkende sociale contacten nu zijn. Waar blijven die helpende handen? Of is het toch allemaal gebakken lucht die de sociale media voorstellen niet te zijn?

  reageer
 • piet

   

  ook ik heb een dochter met 2 kids met alle kosten voor vaste lasten houd zijn 200 euro over per maand hoor haar nooit klagen zegt zelf ik kan niet op vakantie heel normaal als je 200 euro heb voor eten met 2 kids tussen 12 en 9 jaar

  reageer
 • Jan

   

  Interessant dat zoveel mensen in de reacties, hier zo veel moeite mee hebben. Blijkbaar gunnen ze deze mensen geen vakantie en zitten vol zelfmedelijden dat ze hard moeten werken. De afgunst spat bijna van het scherm af. Wat is er mis mee? Niemand wordt er armer van. Laat die kinderen van zo'n gezin lekker genieten.

  reageer
 • Opa Schoonenberg

   

  Het wordt gratis aangeboden door recreatieondernemers en verder betaald door sponsors. Als je daar geen last van hebt, heb je dan echt niets beters te doen dan erover te klagen dat kinderen eens in de vijf jaar op vakantie gaan?

  reageer
 • Danny.

   

  ik heb ook geen geld voor vakantie, dus ik werk door.

  reageer
 • Koos Hopeloos

   

  Ongelovelijk dit! En de hardwerkende mens zich maar uit de naad werken voor een grijpstuiver! Krijgen die gratis vakantie? Oh nee echt, die moet de belastingcenten bij elkaar verdienen!

  reageer
 • Boerman

   

  Daar gaat Timo weer met z'n kids.

  reageer
 • Hendrik

   

  Dat er geholpen wordt met het noodzakelijke begrijp ik maar dit gaat veeeeeeel te ver

  reageer
 • Nico

   

  Prachtige actie! Mooi voor de kinderen.

  reageer
 • Sam

   

  Toppers

  reageer
 • michael

   

  tja, ik wacht al jaren op gratis geld .................

  reageer
 • Ikke

   

  Totdat je zelf ongewild in de bijstand terecht komt. Dan piep je wel anders!!!

  reageer
 • Femke

   

  Zo werkt het, een ander gaat je beoordelen of jij wel of niet vakantie nodig hebt...Pffffffffffffffffff U meldt zich aan voor De Vakantiebank via het inschrijfformulier (aanmelden is momenteel niet mogelijk). •Na volledig invullen van het formulier, ontvangt u een ontvangstbevestiging. •Uw aanvraag wordt beoordeeld door een aantal deskundigen, waaronder iemand van de Voedselbank, de gemeente, Humanitas en het Leger des Heils. •Uw motivatie is hierbij van groot belang. •Zonodig vragen we u om uw aangeleverde informatie te onderbouwen met bankafschriften en/of andere belangrijke stukken. Voorwaarden om in aanmerking te komen voor een vakantie: •leven op of onder bijstandsniveau •minimaal 5 jaar niet op vakantie zijn geweest •in bezit van een WA-verzekering Is uw aanvraag goedgekeurd dan ontvangt u van ons bericht en een code. Met deze code boekt u een vakantie. De vakanties vindt u op de website. U bent zelf verantwoordelijk voor het vervoer van en naar uw vakantiebestemming. Oh zit dat zo...

  reageer
 • DrJake

   

  vind ik ook. Niets doen / niet werken en dan nog vakantie vieren. Binnenkort komen ze nog met een gratis Butler/bediende voor ze.

  reageer
 • jay

   

  Ik werk me al 15 jaar de pleuris en wat ik overhoud maandelijks is ver onder bijstandsnivo en ik ben al vanaf 2008 niet meer op vakantie geweest kom ik nou ook in aanmerking ?

  reageer
 • Hendrik

   

  Ophouden nou hè ... het moet niet gekker worden

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert