NOP voorzichtig met subsidie aan peuterspeelzaal

NOORDOOSTPOLDER
Noordoostpolder stelt dit jaar strikte voorwaarden aan de subsidie voor de peuterspeelzalen. De Stichting Peuterspeelzalen (SPN) krijgt de bijdrage in maandelijkse delen overgemaakt.

De gemeente beslist elk kwartaal opnieuw of de subsidie wordt verlengd. Verder moet de SPN maandelijks financieel verslag doen aan de gemeente en worden de cijfers elk kwartaal besproken.

In 2013 raakte de SPN in de financiële problemen en werd voor een half jaar een crisismanager aangesteld. Volgens de gemeente is de financiële positie van de SPN sindsdien verbeterd, maar blijft een strakke bedrijfsvoering noodzakelijk. Overigens schreef de SPN over 2014 wel weer zwarte cijfers. De gemeente denkt dat ook 2015 positief wordt afgesloten.

De Stichting Peuterspeelzalen Noordoostpolder heeft 17 locaties en 39 medewerkers. Wekelijks gaan gemiddeld 457 peuters één of meerdere dagdelen per week naar de peuterspeelzaal.

reacties (2)

 • Whoknows

   

  Kunnen ze van het bespaarde geld weer een kunstwerk kopen, iets waar de polder echt wat aan heeft, ehhhhhh volgens de raad dan

  reageer
 • jay

   

  Vraag me af waneer er eens crisismanagers gaan komen bij de gemeentes en daar het financiële plaatje eens onder de loep gaan nemen...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert