Raiko en Minnie wachten al heel lang op een baasje

LELYSTAD • Wo 29 juli 2015 | 19:17 • Woensdag 29 juli 2015 | 19:17
Zij is inmiddels 15 en niemand wil haar hebben: Minnie. Deze poes zit al meer dan drie jaar in Dierenasiel Almere. Zij is daarmee de langstzittende asielkat van Flevoland. De langstzittende hond, Raiko de Bullmastiff uit het Dierenhotel Lelystad, is zelfs al twee keer teruggebracht naar het asiel. De hond is niet zindelijk in huis en dat maakt de zoektocht naar een baasje lastig.

Margaret Janssen van Dierenasiel Almere: "Minnie is suikerpatiënt en moet op gezette tijden eten en een spuitje krijgen. Dan kiezen de meeste mensen toch liever voor een gezonde kat". Martrude Vroom van Dierenhotel Martin Gaus Lelystad zegt over Raiko: "Mensen kiezen in deze tijd liever voor een gezond dier, in plaats van voor een dier waar extra medische kosten bijkomen. En dat is jammer, want Raiko is een echte lieve lobbes".

Ondanks de gezondheidsproblemen van de dieren blijven de asiels zoeken naar een nieuw woonadres. Lukt dat niet, dan blijven de beestjes tot aan hun dood in het asiel .

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel