Bushokjes-echtpaar woont nog steeds in noodopvang

ALMERE
"We hebben een dak boven ons hoofd maar daar is ook alles mee gezegd". Het dakloze echtpaar John en Gerry Rozendaal uit Almere werd vorig jaar landelijk bekend omdat ze maandenlang in een bushokje kampeerden. Ze waren uit hun huis gezet vanwege een huurschuld.

Het stel bivakkeert sinds negen maanden in een tijdelijke opvang van het Leger Des Heils maar tevreden zijn ze daar allerminst. Gerry Rozendaal is afhankelijk van een rolstoel en de woning is daar volgens het stel totaal niet voor geschikt.

Het echtpaar verwijt de gemeente Almere en hulpverlenende instanties als de GGD dat ze hen niet willen helpen aan een geschikte woning. Het stel gaat volgende week in gesprek met de GGD en de gemeente in de hoop een permanent onderkomen te vinden.

reacties (14)

 • Jade

   

  Het is niet aardig van ze dat ze zo mopperen, maar niemand weet waarom ze huurschuld hebben opgebouwd. Dus oordeel daar niet over. Deze mensen moeten geholpen worden, met een coach die ze gaat helpen hoe ze hun financiën moeten beheren en hoe ze nu verder moeten. Dat gebeurt voor mensen met asiel ook dus waarom niet voor deze mensen? zou je eerder kunnen afvragen i.p.v. ze te bekritiseren. Overlast naar de buren zit hem gewoon vaak in de onvrede waarin zij zich verkeren en andere mens altijd hun mening wel even geven. (gedikt met wat roddel)

  reageer
 • prof

   

  Deze mensen hebben een coach. Ze krijgen hulp van iedereen aangeboden. Maar als ze iets niet voor elkaar krijgen (en dat is veel) dan stappen ze naar de media. Ze hebben echt zo weinig zelfinzicht. Het is altijd de schuld van de ander. Lekker makkelijk.

 • Kees

   

  Volgens mij is dit een gevalletje zorgmijding. Interessante gevallen voor de psychiatrie. Maar zonder dollen......Volgens mij willen we in Nederland niet dat mensen op straat komen te staan. Dat vraagt wel een open houding van mensen die zorg/hulp krijgen aangeboden. Volgens mij zit op de wil van deze mensen....

  reageer
 • Ben

   

  Niet alleen uit huis gezet door een huurschuld, ook door de enorme overlast die ze veroorzaakten voor buren en omwonende.

  reageer
 • Japio

   

  Dit is echt een ding van nu. Jezelf in de problemen helpen, verwachten dat alles en iedereen voor je klaar staat en ook nog commentaar leveren op de hulp. Wees verdikkeme eens blij dat anderen jou uit jezelfgedraaide stront trekken. Zorg dat je de zelf gecreerde schulden betaalt en kijk daarna eerst eens naar jezelf voordat je klaagt. Zo af en toe ga je door zulk ondankbaar gedrag twijfelen aan ons sociale vangnet. Daarom moet er strenger opgetreden worden tegen zelf gecreerde probleem gevallen voordat de mensen die het echt dankbaar ontvangen en ook hard nodig hebben nergens meer terecht kunnen dankzij de in bovenstaand artikel beschreven calculerende ondankbare nietsnutten.

  reageer
 • Anna

   

  Helemaal mee eens!

 • .\/\/.

   

  De morele superioriteit is deze week in de aanbieding bij de Lidl, zie ik al. Schakel eens terug naar de realiteit, zou ik zeggen.

 • mij

   

  de hulp die ze krijgen afkraken. De hond mag een verzorger bijten en nog steeds klagen. De verzorgende heeft er wel een litteken van overgehouden maar sorry komt niet voor in hun woordenboek. Alles draait om hen zelf

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Gerrit2

   

  alles wegdoen wat ze niet nodig hebben en van de uitkeringen gewoon betalen voor onderdak. Ook de huisdieren dus weg. Kosten veel te veel!

  reageer
 • prof

   

  Dit echtpaar wil zelf helemaal niets. Ze willen voor een dubbeltje op de eerste rang. En maar klagen.

  reageer
 • johannes

   

  Bij het leger betaal je gewoon huur

 • almere

   

  als de huurschuld nog niet voldaan is zullen ze geen andere woning krijgen in almere dat is in almere geregeld bij de verhuurders onderling . en aangezien de asielzoekers/gelukszoekers voorrang krijgen gaat het vinden van een woning nog wel een jaar of wat duren voor ze .

  reageer
 • Urk2

   

  Haal ze maar naar Urk toe hoor..... we ontvangen ze met open armen.

  reageer
 • jopie

   

  Wat een uitknijpers zeg!

  reageer
 • Sjaak

   

  Luidruchtig articuleren over rechten en geen enkele blijk van eigen verantwoording en dan ook nog aangeven geen 24.00 uur mantelzorger te willen zijn voor notabene zijn eigen vrouw, deze mensen lijken zich een 100% parasitaire instelling te hebben eigen gemaakt met oogkleppen naar hun omgeving toe.

  reageer
 • Lely...

   

  En nog babbels hebben ook... Schande...!!!!

  reageer
 • Danny

   

  we moeten allemaal wachten op een huurwoning. Zou niet weten waarom zij niet?!

  reageer
 • Valerie

   

  Ze mogen blij zijn met een dak boven hun hoofd! Ik woon ook alweer 2 jaar met 2 kleine kinderen bij mijn ouders in, ook totaal niet geschikt voor kinderen maar dat terzijde. Urgentie krijg ik niet, jammer dat ik geen schulden heb want dan wordt je wel geholpen in dit vreemde land

  reageer
 • Wandelaar

   

  Mijn dochter staat 6 jaar ingeschreven En woond nu al ruim twee jaar bij mijn zus met twee kleine kinderen werkt dus geen uitkering maar heeft dak boven haar hoofd ,maar klaagd niet ,kan niet bij mij in huis ik heb bejaarde woning

 • .\/\/.

   

  Emigreer! Het gras is elders veul groener, zeker weten.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert