LTO: nieuwe regels tegen overlast ganzen werken niet

FLEVOLAND
De nieuwe regels tegen overlast van ganzen op landbouwgrond werken in de praktijk niet. Dat zegt voorzitter Arnold Michielsen van landbouworganisatie LTO.

Ambtenaren geven volgens hem vaak te laat een ontheffing om ganzen te vergassen of af te schieten. Dan is het kwaad al geschied. Michielsen vindt dat er na het melden van schade veel sneller moet worden gehandeld, om erger te voorkomen.

In Almere richtte een groep ganzen vorige week voor 165.000 euro schade aan. De beesten vraten een 18 hectare stuk grond vol met wortelen kaal. De overheid heeft een potje van twee miljoen euro om dit soort schades te vergoeden.


reacties (7)

 • henkb

   

  Iedereen over een kam scheren is Wilders methode. Heb zelf 45 jaar gewerkt en sinds 2014 gedwongen werkloos geworden. Volgens mij genoeg premie etc. betaalt. Laat mij maar genieten van me hobby's in plaats zinloos achter gansen aangaan.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Nee. Mensen die bijvoorbeeld een werkloosheidsuitkering hebben worden geacht werk te zoeken, en niet hun tijd te besteden aan het onbetaald of onderbetaald uitvoeren van werk dat vervolgens weer tot werkloosheid elders leidt (verdringing). De tegenprestatie voor de werkloosheidsuitkering is bovendien al geleverd in de vorm van de betaalde premies. Veel mensen denken dat je uitkeringsgerechtigden naar believen in kunt zetten voor van alles en nog wat, dat het een ondercategorie arbeidskrachten is, een soort slaven zijn die je lekker goedkoop allerlei klusjes op kunt laten knappen. Als je dat overal doet trek je dus het minimumloon naar beneden tot bijstandniveau. De VVD zal u dankbaar zijn, u weet wel: die partij die op onze kosten de bijna-failliete banken miljarden cadeau deed zodat de Zalmpjes weer hun bonussen konden gaan uitkeren.

  reageer
 • Tja

   

  Alleen de naam al: uitkeringsGERECHTIGDE, het zijn ontvangers die best een tegenprestatie zouden mogen doen lijkt mij.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Je wilt uitkeringsgerechtigden als onbetaalde arbeidskracht inzetten met hun honden? En wat doe je zelf?

  reageer
 • willem

   

  Even geduld nog zometeen komt er binnen een straal van 20 km rondom vliegveld Lelystad geen gans meer voor Wel denken ze nu nog dat er geen ganzen zitten zie MER rapporrt

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  De hele natuur is van slag dus waarom de ganzen niet?

  reageer
 • De plantsoenman

   

  Er zijn genoeg mensen met een uitkering en die een hond hebben,hond blij lekker ravotten en de mensen houd men actief zodat ze sneller weer kunnen instromen .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert