Meer animo Zomerschool Almere

ALMERE
De Zomerschool in Almere telt meer leerlingen dan vorig jaar. Het aantal scholieren steeg van 200 naar 265.

De extra lessen in de zomermaanden zijn voor kinderen die gemiddeld wat lager scoren op de basisschool. Op de zomerschool zitten kinderen uit groep 5, 6 7 en 8. Ze krijgen les op scholengemeenschap Echnaton in Almere Stad.

De lessen worden afgewisseld met excursies en uitstapjes.

reacties (12)

 • Mona

   

  Wij zijn net terug van 3 weken heerlijke vakantie. Kinderen krijgen dagelijks gezonde voeding en in de vakantie mogen ze laat naar bed. De pret is voor onze dochter van 10 jaar voorbij. Ze gaat elke dag naar de Zomerschool omdat ze moeite heeft met leren en om taal en rekenen bij te scholen en ter voorbereiding op volgend schooljaar. Het laatste 1-2 uur op de dag (tussen 13-15 uur) gaan ze iets leuks en educatiefs doen om dat wat ze die dag geleerd hebben toe te passen. Ja echt vakantie hoor! Oja wij zijn een Nederlands gezin, goed opgeleid en hebben het prima voor elkaar. We behoren zeer zeker niet tot de onderlaag. Trouwens die mensen kunnen zich een regelmatige pretparkbezoek niet eens veroorloven. Wij wel, maar vinden dat niet nodig. M.a.w je weet totaal niets over de Zomerschool en omdat je een kei bent in vooroordelen geef ik je een sticker.

  reageer
 • Almere Buiten

   

  Het woord vakantie is in deze absoluut misplaatst. De leerlingen gaan elke schooldag van 9.00 tot 15.00uur naar school. Ooit een vakantie van 6 uren gehad? Primair staat het onderwijs. M.n. aan rekenen en taal wordt door de docenten iedere ochtend veel tijd besteed. Als beloning, althans zo zie ik het, 's middags een culturele of sportieve activiteit die een positief effect heeft op de sociale ontwikkeling. I.p.v. FIFA15 of GTA spelen zijn deze kinderen aan het leren. Ga zo door!

  reageer
 • Ramjan

   

  Zo had ik het nog niet gezien. Dank voor jouw bijdrage!

  reageer
 • Frits

   

  We huilen om asielzoekers die aandacht en opvang krijgen. Maar als er een sloot onzinnig geld naar onze kindjes gaat dan is t allemaal goed. Die ouders zouden meer betrokken moeten zijn en niet beloond worden met een kind een week op vakantie. Hoe je het wend of keert, t gaat hier om kinderen uit de onderlaag. Ouders die slechte voeding geven, kinderen die om 23.00 uur te bed gaan en vooral naar pretparken gaan..... liefst elke week.

  reageer
 • Ramjan

   

  Op zich heb je gelijk maar dat gaat niet voor alle situaties op. Het heeft te maken in welk (eigen) leerlijn-traject de leerling zit, welke problematiek achter de achterstand zit en waarnaar toe gewerkt wordt. Dat kan betekenen dat er wel een achterstand kan zijn op het gebied van begrijpend lezen (woordenschat) e/o rekenen, en dus extra onderwijstijd nuttig, zonder dat er sprake is van een blijven zitten situatie (wat in principe ook niet de bedoeling is op de basisschool). Het extra onderwijs op de zomerschool ondersteunt - en hopelijk versterkt - de leerlijn van de betreffende leerling waarop dan in het nieuwe schooljaar weer verder mee gegaan kan worden. Er zullen heus leerlingen tussen zitten waarvoor het eigenlijk niet nodig is en dat dat dan wordt gezien als "vakantie" (hoewel, vroeg op, en echte lessen dus school) maar ik weet zeker dat het gros van de leerlingen op de zomerschool de extra ondersteuning goed kan gebruiken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Frenky

   

  Niet lullig bedoeld... maar als je zoon in het lopende schooljaar achterstanden op heeft gelopen kan hij het jaar beter over doen. Anders loopt hij volgend jaar weer tegen dezelfde problemen aan.

  reageer
 • Ramjan

   

  Ik ben blij met de zomerschool. Mijn zoon gaat er naar toe. Om zijn achterstanden ondanks het hele schooljaar hard doorwerken gericht proberen te verminderen. Mijn eigen (werk)schema (met liefde uiteraard) juist moeten omgooien om hem hierheen te kunnen laten gaan. Het was makkelijker voor mij geweest hem achter de PS4 te laten zitten (bij wijze van dan he...). Goed initiatief en dank aan alle medewerkers die zich voor zomerschool inzetten!

  reageer
 • Serge

   

  Oh jawel hoor Joop. Er gaan kindjes naar toe die t prima doen, maar waar minder geld is om op vakantie te gaan. De kinderen vatten t op als vakantie, de ouders als gratis vakantie voor kroost en de leraren kunnen in een later moment van t jaar op vakantie, lekker goedkoop dan. Bovendien moet je achterstand in t leerjaar opvangen en niet hakken over de sloot toestaan..zo gaat t in t bedrijfsleven ook niet. Of bij jou wel Joop?

  reageer
 • Frenky

   

  Stom initiatief. Dit is bedoeld voor kinderen die lopende het schooljaar onvoldoende inzet getoond hebben, andere kinderen van het werk houden, sfeer in de buurt verzieken... en er dan achter komen dat ze het moeilijk krijgen op school. Gek heh? Meteen kappen met dit initiatief.

  reageer
 • joop

   

  Dat is echt onzin Serge. Het gaat om echte lessen voor kinderen die met lesstof hulp nodig hebben. Je hebt schijnbaar geen idee waar je het over hebt.

  reageer
 • Almere 1341

   

  De zomerschool. Mijn buurmeisje mag er naar toe omdat haar moeder zo goed bevriend is met een der docenten. Terwijl ze een prima rapport heeft. Stinkt een beetje op onze kosten.

  reageer
 • Serge

   

  Over het algemeen een verkapte vakantie voor 'kinderen die het moeilijk hebben'.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert