Leefbaar Almere wil opheldering over visverbod

ALMERE
Leefbaar Almere wil weten waarom de gemeente geen algeheel visverbod instelt bij het water in de Govert Flinckstraat in de wijk Tussen de Vaarten. De gemeente besloot in 2013 de huurovereenkomst met visvereniging Ons Genoegen te beëindigen na klachten van omwonenden.

Zij vinden dat de vissers te dicht bij hun woningen staan. Ook zouden ze worden geïntimideerd en uitgescholden. Het algehele visverbod is er nooit gekomen. Wel heeft de gemeente onlangs met de visvereniging afgesproken dat vissers minimaal 15 meter bij de woningen wegblijven.

Leefbaar Almere wil weten of de gemeente van plan is de huurovereenkomst met Ons Genoegen alsnog op te zeggen. De partij denkt dat inwoners minder vertrouwen krijgen in de gemeente als die zijn afspraken niet nakomt.

reacties (12)

 • Kees

   

  Typisch Antoinette die de feiten verdraaid.

  reageer
 • Wollie

   

  Het zijn geen kinderen maar jong volwassenen die tot een gat in de nacht met veel kabaal (soms ook harde muziek) staan te vissen en je ook nog eens bedreigen als je er wat van zegt. Halve maatregelen helpen niet want de politie heeft toch geen tijd om voor zoiets te komen dus ik juich het visverbod toe. Sinds het is ingesteld is de omgeving eindelijk weer leefbaar geworden. Een volledig visverbod in woonwijken zou nog beter zijn.

  reageer
 • Antoinette

   

  Typisch dat het nu door leefbaar Almere in de publiciteit komt. Er woont daar iemand van leefbaar Almere, omdat dit alleen op de FB pagina van tdv is besproken. Ga eerst eens met de inwoners van tdv praten! En ga niet meteen achter de bewoners vd flat staan. De bewoonster vd 1e flat, bij Rembrandtweg, klaagde maar heeft haar flat verkocht en is weg! De klacht dateert uit 2013! En nu plotseling wordt er wat aan gedaan zonder voorafkondiging! Ach het kan in Almere! Dat jongeren hier de dupe van worden zielig hoor. Maar ja die hebben al zoveel mogelijkheden tot vertier in tdv! Moeten ze nu gaan rotzooi trappen. Kunnen bewonderen daar een klacht over indienen en de politie meer werk bezorgen. Als je aan het water gaat wonen, kan je verwachten dat er gevist wordt. Is het zelfde als je bij Schiphol gaat wonen en dan gaat klagen dat je last vd vliegtuigen hebt! Wat gebeurt er al de bewoners met hun stoeltje daar gezellig gaan zitten? En als het straks winter is en het heeft goed gevroren en er geschaatst kan worden. Komt er dan weer een verbod?

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Laat Leefbaar eens echt optreden tegen het feit dat 7000 kinderen in Almere onder de armoede grens groot gebracht worden." - onder verwijzing naar een ander probleem kan je iedereen de mond wel snoeren.

  reageer
 • Omdat het meerendeel kinderen zijn en je die niet kilometers verderop laat vissen? Mensen in die flat moeten maar niet zo zaniken. Dan moet je maar niet aan het water gaan wonen. Daarbij blijkt dat meerendeel van de bewoners er helemaal geen probleem mee hebben, en degene die wel moeilijk doen gaan nu ineens zelf vanaf hun balkonnetje staan vissen. Heel volwassen hoor.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  gaan we weerzitten zeiken leefbaar almere ?, het is openbaar water dat stelletje zeikers in hun flatje moeten eens ophouden met moeilijk doen borden staan er nu al een jaar vorige week verplaatst staat nu op 15 meter dus lekker vissen daar en ophouden met zitten zeiken om een beetje visplezier

  reageer
 • Hendrik

   

  Ik had het niet beter kunnen verwoorden 👍

  reageer
 • De Prikker

   

  Hier achter schuilt een indringend protest van de vissen. Vissen hebben reeds eeuwen het recht om vissers in de maling te nemen. Met een visverbod zou dit recht met voeten getreden worden. Aangezien Leefbaar serieuze zaken liever laat liggen om coalitie belang zien ze hier een kansje om zonder veel gedoe te scoren. Wat maakt het allemaal uit. Maar de Prikker vraagt zich werkelijk af of er geen belangrijke zaken in Almere meer zijn. Laat Leefbaar eens echt optreden tegen het feit dat 7000 kinderen in Almere onder de armoede grens groot gebracht worden. Je kan beter zeggen, klein gehouden worden.

  reageer
 • Nico

   

  Dan hoeven de vissers zelf ook niet einden te sjouwen met een krat bier.

  reageer
 • Hendrik

   

  Er is toch viswater genoeg in Flevoland ik denk zelf het meeste van Nederland . waarom moet je dan bij die mensen voor de deur vissen?

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat het water eigendom is van de VVE van het complex.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Sinds wanneer moet de gemeente betalen voor het sportgebruik door een zeer kleine groep van open water. Bij ons wordt gratis in het Weerwater gevist.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert