Ons Genoegen spant kort geding aan tegen federatie

ALMERE
Hengelsportvereniging Ons Genoegen in Almere spant een kort geding aan tegen de federatie Sportvisserij MidWest Nederland. De federatie wil de Almeerse vereniging uit de organisatie zetten en daar is Ons Genoegen het niet mee eens.

De organisaties hebben een conflict over de verkoop van visvergunningen. Hengelsporters die in Almere een VISpas kochten, kregen er één van de hengelsportvereniging in Zeewolde. Ons Genoegen stelt dat zij daardoor inkomsten is misgelopen en eist een compensatie. Sportvisserij MidWest Nederland wijst die claim af en wil Ons Genoegen royeren. Volgens de federatie uit Ons Genoegen keer op keer smadelijke uitlatingen aan het adres van de federatie.

Als Ons Genoegen uit de regionale federatie wordt gezet, zijn haar visvergunningen enkel nog geldig in het gemeentewater van Almere. De 4.500 leden mogen daar buiten dan geen hengel meer uitwerpen. Wanneer het kort geding dient, is nog niet bekend.

reacties (23)

 • de Zwartvisser

   

  Ja, en bij deze vishandel kom je niet voor de gezelligheid. Dan maar een stukje veder fietsen!

  reageer
 • westland

   

  Misschien eens die winkelier bij naam noemen! Overal dat halve gezeur. Deze winkelier bepaalt zeker niet wat er hier gebeurt.

  reageer
 • Platte

   

  er is best e.e.a. te doen geweest rondom HSVOG hoewel ik niet de inside details ken van aftreden vorige bestuur en de overname e.d. maar je verbergen achter ''smaad en laster naar het bestuur van de federatie en ons stekkie is wel heel makkelijk. Naar mijn weten heeft HSVOG zijn bezwaren kenbaar gemaakt over de handelswijze inzake vispas verkoop van ons stekkie bij een hengelsportzaak in Almere en daarnaast over het niet (willen) inbrengen van water in zeewolde in de vergunning (zoals afgesproken). Een onpartijdige, onafhankelijke kijk op deze zaken is omstreden omdat enkele bestuursleden (waarop deze kwestie betrekking heeft) zitting nemen in zowel het federatiebestuur als het vereningingsbestuur van zeewolde. De slager die zijn eigen vlees keurt... De federatie op haar beurt heeft, zo lijkt het, niet al te veel inspanningen verricht om deze zaken op te lossen maar al snel daarna over gegaan tot een schorsing

  reageer
 • Stekelbaarsje

   

  Wel Femke, ik weet niet waar jij al de wijsheid vandaan haalt maar deze informatie staat niet in het artikel. Blijkbaar weet jij heel goed waar het bestuur van Ongenoegen mee bezig is en laat jij je meeslepen met het in discrediet brengen van besturen en personen.

  reageer
 • Jan vd. B.

   

  Nee,het oude bestuur waren graaiers, graaiers en nog eens graaiers. Wist je zeker niet? Als je op de vergadering aanwezig was, dan had je dus het hele verhaal kunnen zien en horen, wat het oude bestuur allemaal heeft uitgespookt. En dat over de ruggen van de leden! MidWest, die willen de macht, want als je een ander mening hebt, dan pakken ze je op deze manier terug. Je houden niet van tegenspraak. Vaker geschorst? Hu? Geen idee waar je dat vandaan hebt, bewijs?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • femke

   

  Grappig die reacties. Je weet gelijk wie wie is met hun opmerkingen. Nee jongens, als je niet het hele verhaal kent, dan weet je dus gewoon niets. Of je moet 1 kant kiezen...., het verhaal van de viswinkel als zoete koek slikken..........oh ja en van Het Stekkie natuurlijk (wie is daar ook al weer de voorzitter?? en wie is vice-voorzitter van MidWest? Oh ja, die!!) en dat is hier overduidelijk. Beide kanten van het verhaal aanhoren is wel zo fair, vinden jullie niet? Ineke, als je iets van besturen af weet maar niets van vissen..........mijn hemel, hoe weet je dan die dingen die je opnoemt? Iemand heeft het je voorgezegd? Hoe weet je eigenlijk dat het aan het bestuur van hsvog zou liggen? MidWest is namelijk ook een bestuur? Of wist je dat niet? Terwijl je alles van besturen af weet. Hahahaha, wat een giller dit. Vind het zo jammer dat men maar partij kiest; krijgen zeker geld daarvoor, zwijggeld? ;) ;) ;)

  reageer
 • V. iskampioen

   

  Fijn als je als lokale hengelsportwinkelier samenspant met je vriendje van de visvereniging uit Zeewolde, waar je "zakelijke afspraken"mee hebt en er alles aan doet om vergunningen van Zeewolde te verkopen ipv die van de Almeerse hengelsportvereniging. Als deze voorzitter van Zeewolde ook nog lid is van het federatiebestuur en het landelijk bestuur dan weet je zeker dat je als Almeerse vereniging gepiepeld wordt. Als dan ook nog blijkt dat het federatiebestuur geen enkele intentie heeft om op te komen voor de Almeerse belangen en als klap op de vuurpijl de directeur van Sportvisserij Nederland persoonlijk dealtjes sluit met de eigenaar van de 'viswinkel' om de verkoop veilig te stellen en de winkelier de omzet ziet stijgen, dan zijn de belangen en verhoudingen duidelijk. Machtsmisbruik van de bovenste plank en dat mag de rechter eindelijk een boven tafel brengen.

  reageer
 • Stekelbaarsje

   

  Als je ruzie maakt met de hengelsportwinkelier – en geen viswinkel zoals de heer Veen dat denigrerend noemt – dan moet je niet vreemd opkijken als die dan geen leden meer voor je inschrijft. Een goede hengelsportzaak is een ontmoetingsplek voor de individuele sportvissers bij het ontbreken van een clubhuis. Deze heren maken met iedereen ruzie en berokkenen de vereniging ernstige schade. Een kort geding is kansloos. Met het missen van 830 nieuwe leden heeft hun gedrag de vereniging veel geld gekost en dat is eigen schuld. Snel opstappen dus heren Veen en Holla. Daarna een nieuw bestuur dat de relaties tussen alle partijen herstelt en voorkomt dat het royement definitief wordt want dan gaat de vereniging ter ziele. Het wordt tijd dat de leden van Ons Genoegen in actie komen!

  reageer
 • Ineke

   

  Ik heb weinig verstand van vissen, maar wel van besturen. Het probleem lijkt het bestuur van ons genoegen, zoveel is duidelijk. Ruzie maken met alles en iedereen is niet de manier: gemeente, ondernemers, bewoners, federatie is niet in het belang van de vereniging. Het moet op de manier van het bestuur of anders ruzie. Verder denken ze dat een monopolie vanzelfsprekend is, laat dat een waarschuwing zijnvoor de leden. Leden zet uw bestuur af en kies een nieuw bestuur voor betere tijden.

  reageer
 • Donnie

   

  Als ook maar 10% waar is van wat er in dit artikel staat dan is dat niet zo mooi voor zeewolde. Voor een rechter xou de belangenverstrengeling binnen die vereniging wel eens aan het licht kunnen komen. Het zou best eens kunnen dat het er dan goed uitziet voor almere en dat de federatie en zeewolde een probleem hebben. In die zin snap ik wel dat almere een kort geding heeft aangespannen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik denk inderdaad dat het het beste is om 'sport'vissen te verbieden. Wie dieren wil pesten begint maar een legbatterij.

  reageer
 • Hendrik

   

  Joop ......pfffff ook laat maar wat een volk

  reageer
 • Henk

   

  Al jaren zijn diverse kleine prive visclupjes in Almere bezig gesteund door enkele belanghebbende ondernemers met een onderlinge machtsstrijd in Almere voor het recht op uitgave van de visvergunningen. De vrijwillige controleurs van de HSV worden regelmatig bedreigd en het werken (controle visstand en waterkwaliteit en vergunningen) onmogelijk gemaakt. Stop deze onderlinge machtsstrijd door een Flevoland visvergunning, uit te geven voor alle wateren, door de gemeente of provincie zelf.

  reageer
 • J. de Visser

   

  Was er bij de (afgedwongen) overname van het oude bestuur maar een onafhankelijk persoon geweest die alles goed nakeek. Maar helaas, daar wilde ze zelf niet aan meewerken. Met smaad en laster denken ze alles te kunnen maken, maar nu zijn ze te ver gegaan. Ze waren al vaker geschorst door de federatie, en nu zijn ze echt te ver gegaan. Gefeliciteerd Hengelsportvereniging Ons Genoegen - Almere Wat opgebouwd was vanaf 1982 heeft het bestuur binnen 2 jaar afgebroken :-(

  reageer
 • wimjc

   

  Ik kan me nog herinneren dat het nieuwe bestuur prachtige verhalen had toen ze de boel overnamen.Tot op heden zijn er blijkbaar alleen nog problemen en worden de belangen van de leden absoluut niet waargenomen als de vereniging uit de regionale federatie wordt gezet.Als je alleen in de gemeentelijke slootjes van Almere mag vissen dan is er sprake van een dure vergunning.Maar ja......de vis wordt in Almere al jaren duur betaald.

  reageer
 • Joop

   

  Er is een hele goede oplossing: helemaal geen vispassen meer uitgeven.

  reageer
 • Marcel

   

  van de week een vispas aangevraagd via een hengelsport verenging in Nedehorst den Berg voor 29.50E... scheelt mij nog wat Eurootjes ook.. ze zoeken het maar uit!

  reageer
 • Vis

   

  Dit lijkt de FIFA wel. Heeft MidWast met Blatter gesproken? Macht, macht, macht, etc.

  reageer
 • ik

   

  Vrees dat ze bot vangen

  reageer
 • ronald

   

  Dat noemen ze ,achter het net vissen toch ??

  reageer
 • qwerty

   

  Jaaaa, de vis wordt duur betaald!

  reageer
 • joop

   

  wat een kleinzielige types daar allemaal zeg! Het gaat ze niet om visplezier, maar om baasje spelen. bah!

  reageer
 • Bram

   

  Ach ja die hengelsportvereniging in Zeewolde die riekt al heeeeeeeel lang.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert