Ons Genoegen spant kort geding aan tegen federatie

ALMERE • Do 30 juli 2015 | 19:22 • Donderdag 30 juli 2015 | 19:22
Hengelsportvereniging Ons Genoegen in Almere spant een kort geding aan tegen de federatie Sportvisserij MidWest Nederland. De federatie wil de Almeerse vereniging uit de organisatie zetten en daar is Ons Genoegen het niet mee eens.

De organisaties hebben een conflict over de verkoop van visvergunningen. Hengelsporters die in Almere een VISpas kochten, kregen er één van de hengelsportvereniging in Zeewolde. Ons Genoegen stelt dat zij daardoor inkomsten is misgelopen en eist een compensatie. Sportvisserij MidWest Nederland wijst die claim af en wil Ons Genoegen royeren. Volgens de federatie uit Ons Genoegen keer op keer smadelijke uitlatingen aan het adres van de federatie.

Als Ons Genoegen uit de regionale federatie wordt gezet, zijn haar visvergunningen enkel nog geldig in het gemeentewater van Almere. De 4.500 leden mogen daar buiten dan geen hengel meer uitwerpen. Wanneer het kort geding dient, is nog niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel