LEUC stelt vragen over 'succesvol' ozb-beleid

LELYSTAD • Vr 31 juli 2015 | 12:36 • Vrijdag 31 juli 2015 | 12:36
De gemeenteraadsfractie van LEUC heeft vragen gesteld aan het Lelystadse college van burgemeester en wethouders over het optreden van wethouder John van den Heuvel bij RTL Nieuws. In een reportage sprak de wethouder vol lof over het beleid van Lelystad, waarbij de onroerendezaakbelasting (ozb) volledig betaald moet worden door vastgoedeigenaren. Ondernemer Ton Dijkman spreekt in dezelfde uitzending schande van het beleid.

Lelystad is in 2012 begonnen met het geleidelijk overhevelen van de ozb van huurders naar pandeigenaren. De gemeente hoopt vastgoedeigenaren daarmee aan te sporen de panden sneller te verhuren. LEUC wil van de wethouder weten op basis waarvan hij dit beleid 'succesvol' noemt.

LEUC stoorde zich ook aan de houding van de wethouder tegenover vastgoedbezitters die zich in Lelystad willen vestigen. "Als dit de wijze is waarop je ondernemers tegemoet treedt, dan komt dat kil en harteloos over. Dat is natuurlijk geen gunstig vestigingsklimaat." Aldus Marianne van de Watering van LEUC.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel